O ştire cenzurată


WP-AM - TV SUCKSÎn luna martie anul acesta, revista „Capital” explica:

«TUI AG  – Touristik International GmbH & Co., cel mai mare tour-operator din Europa, pune patru conditii pentru a reveni pe piata romaneasca, pe care a parasit-o in urma cu trei ani din cauza preturilor mari practicate de hotelieri si a infrastructurii sub orice critica, lucruri care fac imposibila practicarea unui turism de calitate.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Turismului, care negociaza in momentul de fata cu tour-operatorul german, TUI pune cateva „conditii minimale” pentru a include si Romania in randul tarilor care pot sustine un turism civilizat.

Patru conditii „sine qua non” :

  • sezon obligatoriu intre 15 mai si 15 septembrie
  • zboruri directe intre Germania si Constanta
  • Hotelierii sa taie din tarife, care sunt considerate necompetitive
  • TUI sa aiba ultimul cuvant la promovarea Romaniei ca destinatie turistica prin campanii publicitare comune.»

Ieri, 6 octombrie, agenţia „Mediafax” transmitea o ştire ignorată de mai toate televiziunile.

«Grupul german TUI revine pe piaţa românească din 2010

BUCUREŞTI / 13:22, 6.10.2009
EU-TUIMinisterul Turismului a semnat, săptămâna trecută, un parteneriat cu grupul TUI, în urma căruia turoperatorul german va reveni pe piaţa românească începând cu anul viitor, a declarat ministrul Turismului, Elena Udrea.

Astfel, în toamna acestui an, ministerul va edita în colaborare cu TUI un catalog în care va fi inclusă şi România .

De asemenea, Ministerul Turismului a negociat cu operatorul german Air Berlin aducerea, din primăvara anului viitor, a unui charter care va aduce turişti germani pe aeroportul Kogălniceanu din Constanţa.

În 2006, grupul TUI a renunţat să mai aducă turişti în România şi a scos din cataloagele de promovare staţiunile turistice româneşti, nemulţumit de condiţiile de cazare, preţurile mari practicate de hotelieri, zgomotul şi lipsa curăţeniei din localităţi.

În urma unei prima întâlniri avute în luna martie cu Elena Udrea, la Berlin, directorul general al firmei Danubius, sucursala din România a TUI, Tim Grosse, declara pentru MEDIAFAX că autorităţile din turismul românesc vor trebui să respecte patru condiţii minimale pentru ca grupul german să reînceapă să opereze în Romania.

Prima dintre acestea era funcţionalitatea litoralului într-un sezon bine definit, care să înceapă cel mai târziu pe data de 15 mai şi să se încheie pe 15 septembrie.

A doua condiţie se referea la necesitatea unor zboruri directe între oraşele din Germania şi Constanţa, la preţuri „competitive”.

TUI a mai solicitat atunci ministrului Turismului şi începerea unor campanii de marketing comune, pentru o mai bună promovare a destinaţiei România.

Ultima condiţie a TUI a fost ca tarifele hotelurilor de pe litoralul românesc să fie „competitive”, în contextul în care în Bulgaria, de exemplu, declinul turismului pe fondul crizei economice mondiale a determinat scăderea tarifelor.»

De ce este ignorată şi ţinută la index această ştire pozitivă cred că înţelege toată lumea.


***

© Alexandru Dan Mitache • 2009

2 Responses to O ştire cenzurată

  1. Riddic spune:

    Ce să dea ăştia ştirea?! Dacă ar putea, ar demola România, numai să-l dea jos pe Băsescu!

  2. geo spune:

    Este o stire buna dar totusi nu pricep ceva. Infrastructura e la fel de distrusa ca in 2006 , preturile sunt destul de mari , plajele sunt sub orice critica – nu avem nici o plaja de steag albastru- zgomotul e la fel – e drept ca numai pana la 12 noaptea – alge sunt cu zecile de tone. Pur si simplu nu pot pricepe de ce ar veni un neamt la Mamaia. Am fost la Mamaia anul asta in iulie si e foarte clar ca nu voi mai merge pe litoralul romanesc prea curand. Iar aceasta hotarare a mea era impartasita de multi oameni pe care i-am cunoscut acolo. Grecia sau Turcia sunt mult mai ademenitoare sub orice aspect. Deci daca romanul mediu pleaca din tara e foarte putin probabil sa vina neamtul. Cu toata consideratia pt. doamna Udrea mai sunt inca multe de facut in turism si in tara in general.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: