MAREA MINCIUNĂ – Geoană şi Antonescu mint!


WP-AM - POLITICOYALAValeriu Zgonea, citind rezultatul oficial al votului asupra moţiunii de cenzură:

«Numărul total al deputaţilor şi senatorilor: 471. Numărul deputaţilor şi senatorilor prezenţi: 448. Numărul total de voturi exprimate: 434. Număr total de voturi anulate: 4. Numărul total de voturi valabil exprimate, din care voturi pentru – 254, voturi contra – 176.»

Recapitulez: 14 parlamentari prezenţi NU au votat deloc. Dintr-un total de 471 de parlamentari au votat pentru moţiune 54% (254), iar împotrivă 37% (176). Ce s-a întmplat cu restul de 9%, adică nu mai puţin de 41 de parlamentari?!?

  • Mircea Geoană:

«Eu vroiam să fiu sigur că aţi primit nu doar scrisoarea cu propunerea onorabilă (privindu-l pe Klaus Iohannis, pentru funcţia de premier, n.r.), ci şi încunoştiinţarea faptului că există în acest moment în Parlamentul României o majoritate transparentă de peste 65%.»

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

  • Crin Antonescu:

«Mă tem că din ceea ce s-a discutat în seara asta, preşedintele României nu doreşte să respecte această majoritate, nu recunoaşte această majoritate deşi ea este realizată în termenii constituţionali, şi insistă să pună pe picior de egalitate cel puţin 65% cu 35% din Parlamentul României

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.


Ambii preşedinţi, ai PSD şi PNL, au declarat solemn, de mai multe ori, că parlamentarii lor care absentează sau care votează împotriva moţiunii vor fi excluşi din partid.

Liberalii pierduseră deja trei parlamentari. Deputaţii Cristian Burlacu şi Cristina Elena Dobre au anunţat, luni, că au demisionat din PNL şi s-au înscris în PDL. Şi tot luni, Tiberiu Prodan a anunţat, în plenul Senatului, că pleacă din PNL şi că va activa ca senator independent în cadrul grupului parlamentar al PD-L.

«Am avut cinci absenţi. (…) Indiferent câţi sunt 6, 5, 7, o să vedem foarte exact şi ceea ce am spus ieri vom face în zilele următoare, cred că în minutele următoare ei deja vor fi excluşi din grup. Iar în zilele următoare vom convoca forurile PNL şi îi vom exclude din partid aşa cum am anunţat», a MINŢIT preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Presa consemnează:

«Şapte parlamentari PSD, şase liberali, trei de la UDMR, doi ai PDL, patru de la minorităţi şi un independent au lipsit, marţi, de la votul asupra moţiunii de cenzură, dintre aceştia 19 fiind deputaţi şi 4 senatori.

La votul moţiunii de cenzură de marţi s-au înregistrat 23 de absenţe, dintre care 19 deputaţi şi 4 senatori.

Liberalii care au absentat sunt: Bordeianu Dan (PNL), Dan Păsat (PNL), Rebenciuc Neculai (PNL), Tabugan Ioan (PNL), Ovidius Mărcuţianu (PNL), Cezar Mircea Măgureanu (PNL).»

De la PSD nu se ştiu încă cu exactitate numele celor şapte parlamentari care vor fi excluşi.

În orice caz, o socoteală sumară ne arată că: 4 + 6 + 7 = 17 parlamenatri în minus din rândurile opoziţiei PSD-PC-pnl şi tot atâţia în plus în rândurile PD-L.

Situaţia în Parlamentul României se prezintă, astăzi, astfel:

PARLAMENT(Sursa)

În lista grupurilor parlamentare din Senat, trecerea senatorului Tiberiu Prodan la PD-L nu este operată, după cum nu sunt operate nici iminentele excluderi ale „defectorilor” din PSD şi PNL de după moţiune.

Aritmetica indică:

TABEL PARLAMENT

Tot aritmetica arată că, dintre cei 263 de parlamentari PSD-PC-PNL-UDMR care au votat, 10 au votat „împotrivă” sau „nul”. Votul fiind la vedere, vinovaţii ar trebui excluşi şi ei, sau or fi toţi de la UDMR?

Aşa cum, printr-o aproximare mincinoasă, dar avantajoasă, de vreo 5% în plus pentru ei, cei doi lideri, Geoană şi Antonescu mint opinia publică în faţă, la fel ne putem aştepta ca şmecheria cu guvernul lor de tehnocraţi să se transforme într-un executiv de activişti de partid aranjaţi deja cu Iohannis.

Geoană şi Antonescu ori au minţit când au promis că îi vor exclude pe cei care au absentat sau care au votat împotriva moţiunii, ori au minţit când au declarat că majoritatea lor e de 65% .


***

© Alexandru Dan Mitache • 2009


2 Responses to MAREA MINCIUNĂ – Geoană şi Antonescu mint!

  1. Florin spune:

    Zi-mi unu care sa spuna adevarul !

  2. Liviu Iordache spune:

    Mie, dincolo de orice calcul, mi s-a parut absolut ridicol, ca sa nu zic altfel, cum ieseau ei si spuneau: ‘noi, reprezentind 65 la suta’, in vreme ce electoratul caruia i se adresau stia foarte bine ca unul reprezenta 7 la suta, unul 18 la suta si altul 33 la suta; ca sa nu mai vorbim de pambuccian, care, el insusi, reprezenta 200 de alegatori mari si lati, fiind primul dintre armeni. A folosi o conjunctura, nici macar asumata, printr-o coalitie la tribunal, pentru a spune ca tu reprezinti ceea ce nu reprezinti si nu vei reprezenta niciodata, pentru ca nu 65 la suta te-au trimis in parlament mi se pare treapta cea mai de jos a nesimtirii!

Lasă un comentariu