Antonescu şi plagiatul


WP-AM - POLITICOYALA

Aceste „ustensile” de campanie în formă de spam ne-au fost băgate, cu de-a sila, atât în cutiile poştale, cât mai ales pe lângă, deşi campania electorală nu a început încă oficial.

Unde apare în aceste materiale noţiunea de „bun simţ”?!?!
De fapt, ar fi fost chiar culmea tupeului, în condiţiile în care oamenii acestui individ ne-au umplut holul blocului cu aceste fiţuici, pe care femeia de serviciu a trebuit să le măture de pe jos.
Antonescu devine şi mai puţin credibil schimbându-şi sloganurile de la o zi la alta, mai ales atunci când se pare ca le şi plagiază.
De fapt, am înţeles mesajul „ROMÂNIA o schimbăm noi toţi!”. „Ei toţi” adică el Antonescu cu el Iliescu, cu el Vanghelie, cu el Voiculescu, cu el Hrebenciuc, cu el Geoana, cu el Năstase, cu el Oprescu şi cu ei toţi ceilalţi Dragnea, Mazăre, Oprişan, Patriciu, etc.

Nu merci…

PNL1

–––––––––––––––––––––––– Faţă ––––––––

PNL2

–––––––––––––––––––––––– Verso ––––––––

PNL3

După cum se vede, nici pomeneală de „bun simţ” la Crin Antonescu.
Iată însă originea sintagmei la Traian Băsescu:

TBSlo2

––––––––––––––––––––––––––––––––––

TBSlo

În timp ce, în coaliţia ad-hoc PSD-PC-pnl, datul cu jula se practică, emblematic, încă de la nivel de imagine, aşa cum reiese din imaginile de mai jos în care Geoană poartă suspensorul marca „Iohannis”, furat de pe frânghia lui Crin, iar acesta îşi pune servanta să şutească idei de la Băsescu, că tot ştie casa după ce a lucrat acolo:

MGSlo

––––––––––––––––––––––––––––––––––

CASlo

Este un fapt de notorietate publică data la care a început demersul preşedintelui Băsescu privind reformarea parlamentului în numele ideii de „bun simţ”. De asemenea, ne amintim de laitmotivul premierului Emil Boc cu reducerea pensiilor şi salariilor „nesimţite” şi apelul lui la „bun simţ” în dialogul cu judecătorii şi cu liderii de sindicat.

Din păcate, o sumară cercetare a comentariilor publicate pe recentul site al lui Antonescu relevă un adevăr trist: cea mai veche postare este din data de 18 octombrie 2009, ora 17:29:06. Adică de… ieri pe seară.


***

© Alexandru Dan Mitache • 2009

15 Responses to Antonescu şi plagiatul

 1. ai avut noroc daca ai fost agresat in felu’ asta abia acum.
  la mine a venit craciunul, in cutiutza postala, sub forma de si di cu colinde, inca din data de joi 28 MAI !
  http://nikuelektriku.blogspot.com/2009/05/craciun-fericit.html

 2. Riddick spune:

  „echilibru şi normalitate” – finalul scrisorii. Se poate psihanaliza aici asemănări cu logo-ul Iliescu.

 3. amanda13 spune:

  lol, daca au ajuns pana si asa ceva sa plagieze… ce criza de idei monser!
  si ce fotografie retusata are tuberoza pe site, mai ca-ti vine sa crezi ca s-a reintors la 20 de ani.
  cat despre fraza aia cu „sunt crin antonescu etc., blah, blah” din fluturas nu stiu de ce, dar imi aminteste de narcisism.

 4. turnofftheglory spune:

  In prima fotografie Crin Antonescu arata foarte rau. Stavarache nu foloseste Photoshop-ul?

 5. alexandrina spune:

  Basescu a fost penibil si continua sa fie copiindu-l pe Crin Antonescu in ideile pentru campania electorala. Pacat doar ca Basescu nu e omul la care un stfel de slogan sa functioneze, nu il caracterizeaza.

 6. alexandra stoicheci spune:

  intr-adevar,sunt diferente foarte mari intre cele 2 poze ale lui Crin…dar chiar conteaza asta?..nu prea cred
  cert este ca pdlistii au ajuns sa plagieze pana si sloganele,vai de mama lor,daca nici sa faca un slogan calumea nu sunt in stare,cum sa conduca astia tara?!

 7. elena spune:

  mitache, vad ca ai pomenit cam pe toti politicienii, ca ar schimba Romania, mai putin pe Basescu care a schimbat-o in mai rau decat era, si in cazul in care nu sti, uite-te pe site-ul lui Crin Antonescu si vei vedea sloganul furat de Basescu……iti dau si dovada, pentru a nu se mai trezi altii ca tine dezinformati….
  http://crinantonescu.ro/articole/248/Vreau-o-Rom-nie-a-bunului-sim-o-Rom-nie-a-respectului-fa-de-cet-ean-o-Rom-nie-care-s-i-rec-tige-pres.html

 8. A.M spune:

  Basescu se teme ca o sa piarda alegerile si de aceea apeleaza la tot arsenalul. Basescu incepe sa-ti tremure scaunul sub fund… Basescu a ramas fara idei, copiaza orice lucru care este bun.Lasa-ne si du-te pe mare. Crin viitorul presedinte al Romaniei. Romania trebuie sa redescopere bunul simt.

 9. Crin Antonescu de cand a anuntat ca vrea sa candideze a vorbit despre o Romanie a bunului simt. Basescu stia ca Antonescu trebuia sa scoata afisele aseara si a dat sloganul pe net. Frumoasa miscare !

 10. ALEXANDRU MITACHE spune:

  Constat, fara falsa modestie, dar nedisimulata satisfactie, un masiv desant penelistopesedist pe blogul meu. As zice „mai rasfirati, baieti, mai rasfirati…”, dar sunt sigur ca tinereii acestia cu pelerine galbene de stat in ploaie n-ar sti la ce ma refer.

  Argumentele lor, fiind din categoria scolii de gandire Badea-Ciutacu, nu mai necesita atentie sau replica. De fapt, ecou in vid nici nu exista.

  Cert este ca dansii fie n-au citit decat pozele, fie n-au priceput ce am scris (destul de clar, cred eu). Acesta este riscul articolelor cu ilustratii bogat colorate. Atrag, de obicei, un public cu cilindree craniana mica.

  In orice caz, stolul jucaus pogorat pe articolul meu, ma onoreaza.

  „Serviciuri” usoare in continuare!

 11. ioana_popescu spune:

  Am sa incep prin a il felicita pe Domnul Crin Antonescu pentru ceea ce a inceput sa faca …Am sa merg la vot si am sa votez 1000% cu crin antonescu

  TOT RESPECTUL

 12. […] Alexandru Mitache's Blog Jan-Ken-Pon WordPress.com weblog « Antonescu şi plagiatul […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: