Lui Cristian Tudor Popescu îi put picioarele


WP-AM - PAMFLETELui Cristian Tudor Popescu îi put picioarele.

Dacă admitem adagiul conform căruia peştele de la cap se împute, este clar că în cazul lui C.T. Popescu putoarea i-a ajuns în başcheţi.

Emite miesme  în direct la televizor. Astăzi i le adulmeca, cu stomacul probabil întors pe dos, Melania Medeleanu la „Realitatea TV”. Emil Hurezeanu, aflat şi el la faţa locului, are cu siguranţă o congestie nazală cronică, din moment ce-i suportă proximitatea în mod regulat.

CTPputRelaţiile lui C.T. Popescu cu lumea şi viaţa se desfăşoară, aşadar, în registrul olfactivului. El pute lumii, îşi pute sieşi, dar şi lumea îi pute lui.

Ca de fiecare dată când îşi descalţă creierul, din gura sa ies exalaţii fie inepte, fie ticăloase. Astăzi C.T. Popescu (cînd scriu „C.T. Popescu” mereu îmi vine să completez, interogativ, „C.T. Popescu pe tine?”) se ocupa, printre altele, de alianţele politice în actuala structură parlamentară. Desigur, n-a pierdut prilejul de a fi – încă o dată –  şi absurd şi ridicol şi nemernic.

Alianţa de guvernare creată de Traian Băsescu imediat după alegerile parlamentare de anul trecut, cea dintre PD-L şi PSD, întrunind o majoritate parlamentară de 70% i se părea lui C.T. Popescu o „mezalianţă monstruoasă” şi „contra naturii”. Deci îi puţea.

O eventuală alianţă PD-L + UDMR + minorităţi, după 6 decembrie, în cazul unei victorii a actualului preşedinte,  i se pare o „majoritate fragilă”. Deci i-ar puţi.

În schimb, minoritatea PNL care a guvernat dezastruos  România timp de doi ani era OK. Deci nu-i puţea.

De asemenea, o alianţă PSD + PNL + UDMR + minorităţi i se pare lui Popescu o „alianţă strong„. Deci nu i-ar puţi.

Dacă dreapta populară comitea un sacrilegiu alăturând-şi socialiştii într-o perioadă de criză economică, iată că dreapta liberală, tocmai pentru că e liberală, e liberă să frece bombeurile socialismului iliesco-vanghelian, fără să-l oripileze pe Popescu. Mersul piticului pe care îl practică PNL-ul lui Patriciu alături de PSD-ul lui Iliescu nu i se mai pare lui C.T. Popescu nici o incongruenţă ideologic-doctrinară, nici o aberaţie programatică, ci un demn act de voinţă politică, o grandioasă erecţie, exhibată public prin scoaterea din prohab a lui Iohannis. Deşi erecţia s-a muiat şi finalizarea n-a mai avut loc, C.T. Popescu aşteaptă şi acum naşterea, măcar în eprubetă, a unui copil în formă de guvern.

Dintr-o labă tristă nu se naşte nimic, domnule C.T. Popescu.

Doar durerea aceea din poignet care va supără cand vă mânuiţi condeiul.


***

© Alexandru Dan Mitache • 2009

6 Responses to Lui Cristian Tudor Popescu îi put picioarele

 1. Liviu Iordache spune:

  Domne, eu il credeam jigodie, ceea ce putea fi onorabil in lumea lui. Dar baiatul e prost de bubuie, dupa cite a spus despre venirea lui Biden la Bucuresti. Pina si acoperitul Hurezeanu (informator acoperit, adica) a simtit nevoia sa-l contreze. Bolnavior saracul, in plus

 2. dorin 58 spune:

  No comment. Individul ţine să nu se dezmintă. Spre deosebire de majoritatea celor de-un leat cu el, care odată cu înaintarea în vârstă, devin mai înţelepţi.

 3. monica spune:

  O povestioara halucinanta despre un tanar, cam zbanghiu de altfel, caruia colegii ii dadeau circumstante pentru ca terminase o facultate de top la vremea aceea. Cica se duce omul sa se insoare cu o juna tanara, desteapta si frumoasa. Dupa casatoria civila, la intoarcerea la domiciliu conjugal, se pomeneste tanarul nostru cu galeti pline cu garoafe de toate culorile. Ce sa faca, ce sa faca? Duce florile la piata sa le vanda. Erau prea multe si nu tineau de foame. Juna apeleaza la timpul prevazut de lege, in care casatoria se desface in 24 h. Recunoasteti personajul?
  Eu sunt f curioasa sa stiu motivele altor vreo 3 divorturi.

 4. Gh.C. Braila spune:

  Wednesday, June 27, 2007
  CRISTIAN TUDOR POPESCU: De ce ziaristul nu e intelectual
  Vulgaritatea şi mitocănia presei româneşti au ajuns de nesuportat.
  Asa incepeati un editorial al Dumneavoastra in 2007, dupa cum se poate vedea si din care am citat primul rand.
  In data 6 noiembrie 2009, la Realitatea tv ora 18,55, fiind invitat pentru a va da parerea in legatura cu desemnarea lui Liviu Negoita ca premier de catre presedintele Romaniei, Domnul Traian Basescu, v-ati exprimat astfel: Traian Basescu (!!!)ca un derbedeu de cartier care spune un banc si rade ha ha….
  Ati fost invitat la televiziunea respectiva ca ziarist?
  Credeti ca este vreo contradictie intre ceea ce sustineati in 2007 si modul in care Dumneavoastra va exprimati in 2009 in legatura cu un demers CONSTITUTIONAL al PRIMULUI OM IN STAT?
  Cum ati aprecia daca eu, luandu-va drept model felul Dumneavoastra de a va exprima, as zice: Cristian Tudor Popescu (!!!)ca un tampit internat la Balaceanca (!!!)care se vrea totdeauna in razboi cu mai marii tarii da ( Dumneavoastra inlocuiti in exprimare prepozitia de, forma literara, cu da, forma limbajului necontrolat al omului din piata!) baga in sperieti pa ( in loc de pe !, cum cel mai adesea va exprimati) cei care asculta.

 5. dayana spune:

  Un alt vitriolat care seamana vant ca sa culeaga furtuna… Nu exista eveniment politic fara ca acest individ de proasta conditie sa-si dea cu parerea in mod public, fie ca ne intereseaza parerea lui sau nu. Si-a facut un renume prin replicile sale taioase si cazone si crede ca lumea il asculta cu rasuflarea taiata. Lumii ii pasa prea putin de tine, domnule CTP. Poti sa-ti iei catrafusele din viata publica a tarii si sa te retragi in coliba dumitale sa privesti cate filme poftesti! Nimeni nu va baga de seama si nu-ti va duce lipsa. By!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: