Anii ‘50 în Parlamentul României (de azi)


WP-AM - OOOPS!Tovarăşul ăsta sinistru, membru PNL (!) în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport (şi nu în cea de scos cuie, unde i-ar fi locul), este unul care l-a luat la perpulis şi la respins, declarându-l necorespunzător, pe Daniel Funeriu, propus de Lucian Croitoru pentru funcţia de Ministru al educaţiei, tineretului şi sportului.

Iată, mai jos, autobiografia primului si CV-ul celui de-al doilea.

Vedem, în fond, chintesenţa confruntării “majorităţii transparente ad-hoc” a lui Ion Iliescu cu Traian Băsescu şi cu PDL.

VB

VASILE BERCI

> Studii şi specializări

• 1961 – absolvent Şcoala Generală de 7 ani – Călineşti
• 1964 – absolvent Şcoala Profesională Forestieră – Satu Mare
• 1970 – absolvent Liceul “Dragoş Vodă” – Sighetul Marmaţiei
• 1977 – absolvent Facultatea de Istorie, Universitatea Cluj-Napoca
• 1997 – bursă “Robert Schuman” – Bruxelles (P.E.)

> Activitate profesională

• 1964 – 1971 – tâmplar, sortator şi maistru la C.P.L. Sighetul Marmaţiei
• 1971 – 1973 – profesor suplinitor la Şcoala cu clase I-VIII Călineşti
• 1973 – 1990 – director la şcolile Văleni şi Călineşti
• 1990 – 1996 – profesor, Şcoala Văleni
• 2001 – 2005 – profesor, Şcoala Văleni
• 2006 – prezent – director, Şcoala cu clase I-VIII Călineşti

> Funcţii, activităţi într-un partid politic

• 1993 – 2001 – membru PNŢCD
• 2001 – prezent – membru PNL

*         *

*

DF

DANIEL FUNERIU

Propus de premierul desemnat Lucian Croitoru pentru Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, este europarlamentar PDL si vicepresedinte al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza si Elaborarea Politicilor din Domeniile Educatiei si Cercetarii din Romania

POZITIE ACTUALA:

Membru din Romania al Parlamentului European (comisia de cultura, educatie si media). Coordonator al comisiei de educatie si cercetare din PD-L. Marie Curie Excellence Team Leader, Technical University Munchen (universitate clasata pe prima pozitie in Germania) si Principal Investigator in cadrul IGGSE (International Graduate School of Science and Engineering, Technical University Munchen).

POZITII PRECEDENTE: 2002-2006:

Cercetator Stiintific (Project Leader) la National Institute of Advanced Industrial Science and Technology (AIST), Osaka, Japonia. 1999-2002 : Cercetator Stiintific la Scripps Research Institute, La Jolla, California. 1998-1999 : Conferentiar, Collège de France, Paris, Franta. 1995-1998 : Asistent, Université Louis Pasteur, Strasbourg, Franta. 1994 : Stagiu stiintific la Zeneca Fine Chemicals, Huddersfield, Anglia. 1994 : Stagiu stiintific la Merck&Co, Rahway, New Jersey, USA.

STUDII – 1995-1999:

Teza de Doctorat, Université Louis Pasteur, Strasbourg. Titlu: “Multiple-Subroutine Self-Assembly: a Concept for the Generation of Discrete, Nanoscale Architectures”. Laboratorul Prof. J.-M. Lehn (Premiu Nobel in Chimie). Juriu: Prof. A. von Zelewsky (Fribourg, CH), Prof J.-M. Lehn (Strasbourg, F), Prof. J. Siegel (San-Diego, USA), Prof. M. W. Hosseini (Strasbourg, F). Clasificare: Très honorable avec félicitations écrites du jury (cel mai inalt rang, conferit primilor 5% dintre candidati la doctorat din toate domeniile). 1994-1995 : Universitatea Louis Pasteur, Strasbourg :
Masterat (DEA) in chimie organica si supramoleculara. Director: Prof. J.-M. Lehn. Subiect de cercetare: Cataliza Supramoleculara si Chime Combinatorie Dinamica.
Clasificare: sef de promotie. 1991-1994 : European Higher Institute of Chemistry, Strasbourg, France. Titlul obtinut: Inginer in Chimie, specializarea: Chimie Organica.

DISTINCTII ACADEMICE:

Obtinerea unui grant de cercetare EU de 2 milioane de Euro (Marie Curie Excellence Grant), cel mai competitiv proiect EU, cea mai mare finantare acordata de EU pentru un proiect individual. Olimpiade Nationale de Chimie: Mai multe premii nationale intre 1984 si 1988. Balcaniada de Chimie 1988: Medalie de Argint. Olimpiada Internationala de Chimie: Selectionat in echipa Romaniei in 1988. Olimpiada de chimie a Frantei, 1989: Premiul II. Bursa ministerului francez al cercetarii: 1995-1998, decernata primilor 3 candidati dintr-o universitate la toate disciplinele. Ales de ziarul “Cotidianul” in “Generatia Asteptata” Premiul RJSST (Romanian Japanese Society for Science and Technology) pentru cea mai buna publicatie stiintifica in 2005.

LIMBI STRAINE:

Perfect: Engleza si Franceza. Bine: germana. Mediu: japoneza.

ACTIVITATI POLITICE MAJORE:

Redactarea componentei educatie si cercetare a programului de guvernare PD-L Participant la elaborarea Pactului National pentru Educatie, a Strategiei Nationale pentru Educatie initiate de presedintele Traian Basescu Campania electorala legislative 2008: organizarea de dezbateri despre programul de guvernare PD-L in 22 de localitati din Romania. Participarea Experienta in managementul de bugete EU.
Membru in Consiliul Director al asociatiei Ad-Astra.

*         *

*

KJzsUn alt membru al acelei Comisii, care n-a avut decenţa să ia loc sub masă în timpul audierii şi l-a luat la întrebări pe Funeriu, este JOZSEF KÖTŐ (UDMR), celebru prin faptul că a ajuns deputat fiind votat de… 34 de alegători în circumscripţia electorală nr. 43 DIASPORA, colegiul uninominal nr. 4 (Africa!).


***

© Alexandru Dan Mitache • 2009

7 Responses to Anii ‘50 în Parlamentul României (de azi)

  1. monica spune:

    Dupa o minima analiza a acestei monstruozitati prezentate de tine am ajuns la urmat.concluzii:
    – Tovul in cauza s-o fi nascut aprox.pe la ’47,daca a fost dat la scoala la timp si daca, cele 7 clase le-a absolvit constant;
    -a facut un liceu-la seral probabil, in vreo 6 ani,sau a dat admitere vreo 2 ani,fara succes,sau le-au trebuit alora de la pcr tot atatia sa-l convinga sa-l faca.
    -a fost prof si director intr-o scoala gen.,acolo unde se formeaza copiii,fara sa aiba o facultate absolvita ;
    -a fost dat afara din fotoliul directorial(dupa 17 ani)imediat dupa revolutie din doua motive: ori prost manager ,ori mancator de kk,pt ca prof.simplu ramane pana-n 2006;

    Dar,
    in 1997este trimis ca „tanar” pntist(la ~50ani) la o bursa R.Shuman,sa-si aprofundeze „studiile de cercetare”(m-am uitat si eu pe goagal) ,si-o fi stat pe-acolo ceva timp.
    Deci,
    nu fi nedrept ,ca si tovu’ a „cercetat”.
    Numai ca nu mi-e clar,CE??????????? Ca trebuia sa scrie ceva ,ceva in CV.
    Fac si eu parte cam din acceasi generatie cu el.Pai cine intra la fac de istorie,drept,academia militara la acea vreme ,din productie,daca nu aveai dosar curat,daca nu dadeai cu subsemnatul,sau daca nu aveai carnet de partid? Nu aveai dosar beton,nu te duceai sa te inscrii.
    Si stau ,si ma gandesc,cum p.m. a ajuns asta parlamentar,in2008,ales uninominal, daca i-a treb atata efort si atatia ani sa ajunga prof intr-o sc gen din Sighet si de acolo tzusti la Brussels,tzusti dintr-un partid istoric in altul, tot istoric.

  2. Adrian spune:

    FELICITARI !

  3. ALEXANDRU MITACHE spune:

    Astazi, OBRAZNICUL REPETENT CRIN ANTONESCU il intreba implicit pe acelasi Daniel Funeriu, care il insotea pe premierul desemnat Lucian Croitoru, ce cauta in Parlamentul Romaniei.

    Parlamentul chiar a ajuns un cuib de cuci in care toti derbedeii si toti ratatii (ca Ponta) au dreptul sa vocifereze ineptii. Acest Antonescu, in disperarea lui, vorbeste ca un ratacit.

  4. Doru M spune:

    Asemenea gusteri de partid trebuie sa dispara pentru todeauna din viata publica! Cata nesimtire pe calfa mesterului Manole…sa puna intrebari si sa respinga el un asemenea om! Cu siguranta nici nu stia sa citeasca, dar mai ales sa traduca titlurile acelor prestigioase institutii….
    Sa speram ca referendumul va curata parlamentul de asemenea inculti….

  5. ceaikovski spune:

    Deh, Mitache, depinde cum privesti tu competenta.
    In mod cert, ceilalti, o privesc INVERS…

    Buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: