O nouă boacănă a Curţii Constituţionale.
«Înregistrările video din dosarul lui Decebal Traian Remeş sunt nelegale. O constată chiar Curtea Constituţională care a fost de acord că este ilegal să interceptezi şi să înregistrezi persoane faţă de care nu s-a început urmărirea penală, aşa cum s-a întâmplat în „Dosarul Caltaboşul”, transmite sambata „Realitatea Tv”. Curtea Constituţională (CCR) a admis că este ilegal să interceptezi şi să inregistrezi persoane faţă de care nu s-a inceput urmărirea penală, aşa cum s-a intamplat in „Dosarul Caltaboşul”. Probele principale pe care se bazează acuzaţiile din „Dosarul caltaboşul” constau intr-o serie de inregistrări in care apar ministrul Agriculturii de atunci, Decebal Traian Remeş, şi fostul ocupant al acestei funcţii, Ioan Mureşan. După ce aceştia au fost trimişi in judecată, avocaţii au ridicat o excepţie conform căreia nu este constituţional să inregistrezi pe cineva in faza de acte premergătoare a unui dosar.
Şi magistraţii CCR au arătat că interceptările sunt ilegale. „Vom solicita instanţei supreme să constate că aceste mijloace de probă s-au obţinut contrar dispoziţiilor legale şi să le inlăture. Acest lucru inseamnă că judecata nu se va putea sprijini nicipe mijloacele de probă, nici pe probele obţinute din acestea„, a spus Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Ioan Mureşan. Procurorii au facut inregistrările in baza unui mandat primit de la un judecător in septembrie 2007, inainte să aibă vreo probă solidă pentru a putea incepe urmărirea penală. Cateva zile mai tarziu, acestea au ajuns şi in presă, tot inaintea inceperii urmăririi penale. Dosarul se află pe rolul Curţii supreme.»
> Concluzii logice:
• Bănci, hypermarketuri, magazine, benzinării, instituţii publice sau private, depozite, unităţi militare, etc. vă puteţi pişa pe toate sistemele video pe care aţi dat milioane de euro.
• Spărgători, hoţi şi jefuitori, ba chiar şi criminali, puteţi scăpa de disconfortul purtării de cagule, ciorapi sau măşti pe faţă. Toate înregistrările care vă vor surprinde în acţiune au valoare juridică nulă.
• Magistraţii CCR obişnuiesc, probabil, să mănânce prin supermarketuri, înaintea de trecerea pe la casă. Sau să-şi pună benzină şi să plece fără să plătească…
O tempora, o mores!
***
© Alexandru Dan Mitache • 2009
pai,nu ai vazut ce fosile comuniste sint acolo? aia ar merita sa fie pusi la zid!
Alex, decizia curţii contrazice articolul 91/1 din codul de procedură penală.
Interceptarea si inregistrarea convorbirilor sau comunicarilor efectuate prin telefon sau prin orice mijloc electronic de comunicare se realizeaza cu autorizarea motivata a judecatorului, la cererea procurorului care efectueaza sau supravegheaza urmarirea penala, in conditiile prevazute de lege, daca sunt date sau indicii temeinice privind pregatirea sau savarsirea unei infractiuni pentru care urmarirea penala se efectueaza din oficiu, iar interceptarea si inregistrarea se impun pentru stabilirea situatiei de fapt sau pentru ca identificarea sau localizarea participantilor nu poate fi facuta prin alte mijloace ori cercetarea ar fi mult intarziata.
Curtea este abilitată doar în stabilirea relaţiei dintre normele constiuţionale şi cele juridice.
Dar, ce vorbesc eu? Mai bine citeşte: http://lucian-cosmin.blogspot.com/2009/11/o-bizarerie-curtii-constitutionale-in.html
Sorry! Am folosit uneltele de pe forumul RTV, fără să-mi dau seama că ele nu funcţionează aici.
o stire care a trecut aproape neobservata desi a trecut ceva timp de la decizie. inca o dovada ca in Romania absurdul a devenit normalitatea…
Perfect adevarat!
Dubla masura, iata numele justitiei schizoide din Romania.
Ceea ce pentru unele (potentiale) cauze poate constitui un temei sau ma rog o proba in procedura de declansare a cercetarii penale (spărgători, hoţi şi jefuitori, criminali, etc) pentru alte cauze constituie un zero taiat in patru (remes & co).
Asa spune cartea.Fosilele comuniste, sunt judecatorii CCR.Eu le port restect.