Cetăţeanul turmentat


WP-AM - ATITUDINISe insistă, încă, pe momentul „Dinescu, n-ai cuvântul” petrecut zilele trecute în localitatea Cetate. Există jurnalişti loviţi în aripă care iar nu văd pădurea de copaci. Ca în cazul şantajului lui Sorin Roşca Stănescu.

Crede cineva că Geoană sau Antonescu ne-ar lăsa pe Florin Călinescu sau – de ce nu? – chiar pe mine (care suntem totuşi întregi la cap) să luăm cuvântul la mitingurile lor? Să fim serioşi!

Apoi, nu ştiu dacă trebuie să privim atât de admirativ feudalismul, dar mi se pare aberant ca un cetăţean turmentat (aşa se prezenta Dinescu în mişcările acelea de balet practicate pe scenă) să pretindă că o localitate e „la el acasă”, doar pentru că deţine nişte latifundii în zonă. Dacă el, ca orice parvenit de basse extraction, se consideră un seigneur des lieux, e treaba lui şi a psihiatrului lui. Dar noi trebuie să ne întrebăm cine e Dinescu ăsta pentru a avea drepturi în plus? De unde ideea că orice măscărici, orice curvă sau orice fotbalist care apare la televizor are drepturi speciale?

Un şut în cur de pe scenă ar fi fost o soluţie suficient de diplomatică pentru Dinescu.

Deh, lipsă de prezenţă de spirit.


***

© Alexandru Dan Mitache • 2009

4 Responses to Cetăţeanul turmentat

 1. Elena's father spune:

  Braaaaaa vo ! Un imens sut in cur – asta e medicamentul si sutul vine facand putina curatenie in masa asta de servili si pupatori tot in … c.

 2. alegator 4.389.010 spune:

  presupunind ca amatori sunt multi,
  hai sa facem o lista cu ordinea tragatorilor (asemenea celei cu tragatorii de la 11m). citi ar rata lovitura ?

 3. Sarius Nece spune:

  Pe dl. Dinescu il vad acum, vorbind la televizor (Realit.?) mucalit, abuziv si acaparant despre definitia intelectualului acoperindu -si decibelic (logoreic ?) partenerii de discutie.
  Nu am nimic cu dl.Basescu dar , asa cum dl.Geoana seamana din ce in ce mai mult cu dl.Iliescu , dl.Dinescu il sugereaza , tot mai frecvent , prin atitudinea d.sale pe Vadim C Tudor.
  M-as bucura sa nu am dreptate…I-am cautat o adresa de mail , dar nu mai tin neaparat sa o gasesc.
  Mi se pare ca am mai pierdut (inca ) o referinta.

 4. alex spune:

  dl dinescu nu este altceva decat un mascarici care dovedeste prin purtare ca nu este intreg la mansarda. nici pe copiii mici nu-i intereseaza un asemenea personaj, numai daca ar juca la teatrul „tandarica” rolul de bufon pe scena, care i se potrivest ca o manusa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: