@ Robert Turcescu


WP-AM - INTREBARI DESCHISEDomnule Robert Turcescu,

Vă adresez o serie de întrebări sincere – sub forma unui amabil rechizitoriu – la care accept şi răspunsuri nesincere.

Chiar nu vedeţi parti pris-urile şi tendenţiozităţile greţoase practicate de colegii dv. Ursu, Dumitrescu şi Prelipceanu, în detrimentul corectei informări a publicului?
Nu ştiu la câţi metri în jurul fundului vă doare de chestia asta, dar să ştiţi (dacă nu citiţi forumurile şi comentariile) că sunt mulţi care vă bagă în aceeaşi oală cu ei doar pentru că nu vă delimitaţi niciodată. Asta seară tocmai l-aţi combătut pe Sebastian Lăzăroiu şi v-aţi arătat revoltat pentru faptul că se generalizează calificativele legate de trusturi la toţi jurnaliştii.

RTZilele astea află şi opinia publică (unii naivi chiar cu stupoare) că VOI TOŢI ştiaţi de demult ce fel de „jurnalism” practicau Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chireac. A trebuit să apară o serie de înregistrări, dovezi irefutabile, ca sa vă poziţionaţi în sfârşit??? Dar până acum ce-aţi făcut? Aţi tăinuit? Aţi fost complici? Vă împărţeaţi şi tranzacţionaţi informaţiile obţinute pe acele căi? Sau figuraţi şi voi în seifurile unor şantajişti? Ce aveţi de spus despre această problema??? Nimic, ştiu. Ştiu că dv. n-aţi mâncat usturoi. Dar faceti „huuu”. Nu vă miroase totuşi gura?


Vă amintiţi când, săptămâna trecută, Ursu şi Stancu l-au facut pe Traian Ungureanu să iasă din emisiune, când acesta a enunţat problema şantajului, pretinzând, în mod obraznic, absurd şi ridicol, că nu ştiu despre ce ar fi vorba (deşi ştirea figura pe site-ul „Realitatea”) şi că „sursa este necredibilă”? Vă amintiţi cum colegii dv. au încercat, într-o manieră incalificabilă, să-i bage pumnul in gură?

Dumitrescu, cică în numele dreptului la replică, n-a incercat să-i spele pe şantajişti? Nu s-a încercat  din răsputeri la postul „Realitatea” diversiunea cu gravitatea înregistrării ilegale, care să acopere şantajul??? Nu s-a încercat, nu s-a tolerat şi nu s-a încurajat, tot la „Realitatea” (despre „Antena 3” nici nu mai vorbesc, ca nu vă priveşte) fenta cu „agenda cetăţeanului” neinteresat de cazul şantajului, ducând cazul în derizoriu???

Cum îmi mai garantaţi dv. personal că mâine nu apare o înregistrare cu Robert Turcescu şantajând pe cineva? Vă daţi cuvântul de onoare?

Nu-i este ruşine colegei dv. Corina Drăgotescu să spună că nu acceptă să i se dicteze ce să scrie??? Îi dicteaza dânsei Traian Băsescu? Sau altcineva? Câţi proşti crede că o ascultă când vorbeşte aşa? Să scrie liberă ca pe vremea lui Nastase, căruia era gata să-i arate desuurile mai demult.

Despre ce vorbim? Băsescu e cel care vă ştirbeşte credibilitatea??? De-asta vă scad tirajele până la disperare? De-asta vi se reduc salariile la jumatate? De-asta nu mai daţi pe forumuri şi pe site-uri să vedeţi comentariile şi „aprecierile” de care vă bucuraţi?  De-asta aţi ajuns să pretindeţi că sunt pline de oameni platiţi de PDL? De-asta spune Ursu ca e înjurat „de cine trebuie”? Eu îl informez că se înjură singur, iar atunci când îl înjur eu o fac pentru că merită şi o fac de plăcere, nu pentru că trebuie.

Nu-i este ruşine derbedeului ăluia (dacă nu mă înşel Parvulescu?) să se gândească la „reglementarea” internetului??? Dar unde suntem? În China? În Cuba? În Iran?

Voi, jurnaliştii, nu vă gândiţi că va trebui să mâncaţi o pâine şi DUPĂ 6 decembrie???

Ce-ar face Ursu, Hurezeanu sau Dumitrescu sau Drăgotescu dacă se schimbă… „vântu”? Sau dacă se vinde trustul şi-l cumpără Videanu? Demisionează? Îmi vine să râd. Ar mânca acelaşi lucru, dar în sens contrar.

Şi, în fond, emisiunea dv. de astă seară e dovada unei „uşoare disperări”, ca să vi-l parafrazez pe Geoană. Dar ce, nu v-ajunge un public de… 65%?

Iar dacă negaţi că „Realitatea TV”, prin VOI, face ce zice „mogulul”, apărandu-i interesele personale, atunci de ce-o mai ţine acesta, dacă tot nu-i aduce decât pierderi financiare majore???

Rog seriozitate!

***

© Alexandru Dan Mitache • 2009

8 Responses to @ Robert Turcescu

 1. Cetatean spune:

  Pe Traian Ungureanu il cheama Traian Ungureanu Fara Radu. A spus-o chiar el, ca numele asta nu ii apartine. TRU nu reprezinta initialele sale, ci pseudonimul sau literar.

  Am vrut sa semnalez, pentru informare.

  Numai bine!

 2. amanda13 spune:

  tu crezi ca iti va raspunde? de cateva zile tot forumul rfm rasuna de mesaje revoltate, multe dintre ele chiar cerand demisia lui Turcescu pentru a scapa din haznaua in care lucreaza. insa nu uita ca el este director rfm si tonul licentios al multora dintre emisiuni (mai cu seama cea a lui prelipceanu, alt „aparator” al valorilor lu’ peste) are deci acceptul sau.

  imi aduc aminte ca si eu i-am spus personal, in ziua in care a aparut inregistrarea cu srs&co. si in care ei au preferat sa discute de „clasa mijlocie” toata ziua si turcescu de moartea lui Dinica, ca mi se pare ca nimic ok nu mai transpare prin mocirla stirilor rfm. sincer, daca pe net ar fi disponibil orice alt post de radio sau tv mai normal, mi-as bea cafeaua ascultandu-i… dar asa voi prefera sa ma tin definitiv departe de tot si sa citesc bloguri sau site-uri mai libere.

  intr-un fel, ursu si compania de scarbe ma enerveaza chiar mai putin decat turcescu. macar cu aia stii o treaba si nu trebuie sa suporti duplicitatea mascata in spatele lamentarilor de tipul „nu toti suntem asa dar stam la mogul fiindca, vezi doamne, ne iubim meseria” sau „nu ne mai bagati pe toti in aceeasi oala. Turcescu, in opinia mea, se compromite definitiv tocmai prin aceasta masca pe care o poarta. chiar asa, pune-i link-ul pe site, sa vedem cat de putin curaj are!

  in alta ordine de idei ma revolta teribil ce spui ca a afirmat parvulescu! si individul este sef la un ong numit pro-democratia! este inadmisibil! vreau sa vad maine societati civile inghesuindu-se sa depuna plangeri penale impotriva acestui derapaj!

  si da, la fel ca tine ii injur pe astia pe blog tot de placere! in fapt, nici nu-i injur propriu-zis fiindca incerc sa ma mentin la un nivel al discursului superior practicilor lor. si nu numai ca nu sunt jurnalist sau activist, nici macar nu mai sunt in tara si nu cunosc personal nici o persoana inscrisa in PDL. a spune despre noi ca obtinem orice avantaje mi se pare o marsavie demna numai de niste frustrati imbecili care nu mai sunt in stare sa-si controleze pornirile!

  eu voi ramane aceeasi si dupa 6 decembrie. cred sincer in tot ce am scris si am facut in aceasta campanie. insa indivizii astia unde vor fi?

 3. dorin 58 spune:

  Alex, lasă-l măi, pe Turcescu în durerea lui. Nu este decât un demn reprezentant al tagmei căreia îi aparţine. La fel ca şi Marius Tucă, s-a lansat ca frondeur, într-o vreme când nu dăduse încă de gustul funcţiei şi a remunerării aferente. Rata demnităţii sale a scăzut proporţional cu creşterea dependenţei de statutul însuşit în timp. Presa este o castă închisă, aidoma celei a notarilor. Cei odată intraţi, sunt nevoiţi să intre în joc. Orice dorinţă de renunţare este urgent interzisă prin metode specifice. Şantajul este doar una dintre ele. Cristoiu a percutat din interior antenele, fără a părăsi totuşi sistemul. E greu, e foarte greu.

 4. BURLAN FLORIN spune:

  D-le Turcescu, am o mare rugaminte la D-stra. Am luat bataie in fata blocului de la vecini, pentru ca v-am luat apararea. Vecinii sustin ca ELENA UDREA ,v-a bagat pumnul in gura ( atunci cand a venit in direct la Realitatea Tv. cu geamantanul de documente ..) Spuneti-mi ca nu e adevarata povestea cu lista..intelegeti la ce ma refer. Am vazut emisiunea de la Tv. de atunci. si vreau sa stiu daca am luat bataie degeaba .Eu cred ca Elena Udrea, greseste la fel ca si vecinii mei.Am incredere in D-stra.

 5. mincu romeo spune:

  Nu stiu, toti sintem timpiti, ma adresez in primul rind asa zisilor analistilor, care apar pe sticla, ministru seitan , si-i scriu intentionat numele cu litera mica spune ca s-au intors la munca nu stiu citi pensionati medical ilegal. De ce nu la-ti pus sa dea un singue exemplu punctual, nume adresa ,intreprindere . Romanii se pensioneaza pt ca dupa 50 de ani nu te mai angajeaja nici…., ci nu de lene subita.Eu am fost electrician, electronist, inginer, petrolist, sef de service . director scoala de soferi etc si mi se propunea cind au licidat Electroputere, cursuri de recalificare, in meseria de brutar ,frizer. Norocul meu ca facusem pe vremuri si Dreptul si am luat examenul si am intrat in Barou, altfel trebuia sa bag mina adinc in buzunar si sa ma pensionez medical ca sa nu fac foamea.

 6. mincu romeo spune:

  rog scuzati greselile pe care le-am observat si eu sunt de nervi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: