„Realitatea TV” şi Dragoş Stanca fac campanie electorală mascată profanând textele morţilor


„Realitatea TV”, la ştirile serii de sâmbătă 21.11.2009, dar şi un postac ordinar care minte prin omisiune pe „VoxPublica”, Dragoş Stanca*, au făcut campanie electorală mascată, negativă, folosindu-se de un mort.

De bietul Alexandru Miriştea, decedat pe 18.11.2009, la 33 de ani.

Atât „Realitatea TV” cât şi Dragoş Stanca evocau decesul citând, cică, un text scris de Miriştea pe blogul lui Mihnea Măruţă pe 12 noiembrie 2009, la articolul intitulat „Scrisoarea unui emigrant: “Când mi-a căzut cerul peste cap””.

„Citatul”, dat atât de „Realitatea TV” la ştiri, cât şi de Stanca pe VoxPublica, este exact urmatorul:

«“Nu mă mai simt român (cetăţean) în România. Nu mă identific cu un procent majoritar de purtători de carte de identitate în trei culori. Un alt motiv (pentru care vreau sa emigrez) este acela al copiilor, pe care vreau sa-i am. Dar nu vreau să audă de “Becali”, nu vreau să asculte “Salam”. Alt motiv? MIZERIA FIZICĂ şi MIZERIA UMANĂ din această ţară, care a ajuns să se manifeste, în opinia mea, în forme inimaginabile. M-AM SATURAT DE ŞMECHERI ŞI ŞMECHERII! Celor care rămân, mă rog să va fereasca Dumnezeu de alte “succesuri” …”». (subl. mea)

Aţi remarcat „succesuri”, desigur! Aţi remarcat ce insinuează atât „Realitatea TV” cât şi Dragoş Stanca…

De fapt Dragos Stanca (foto) scrie, înainte să-l „citeze” pe Miriştea, urmatoarele:

«În timp ce Băsescu, Geoană, Antonescu şi toţi ceilalţi se vor lupta pentru voturile noastre, Alex va fi înmormântat.

Va fi aşteptat la secţia de votare, dar va fi raportat “absent”.

Le “dedic” tuturor candidaţilor la Preşedinţie ultimul mesaj, scris de Alex pe blogul lui Mihnea Maruţă, înainte să plece de lângă noi, în ţara curată, cu oameni cinstiţi, pe care o visa.»

În realitate, postacul Dragoş Stanca minte gros şi ordinar prin omisiune şi prin fals în citare! În realitate, TEXTUL „citat” este o asamblare, o „făcătură”.

Fraza

«Celor care rămân, mă rog să va fereasca Dumnezeu de alte “succesuri” …» (subl. mea)

nu există în textul celui de-al doilea comentariu (#13982) al lui Miriştea! Ea apare doar într-un ALT scurt comentariu – separat şi… ANTERIOR (#13978) – dat ca raspuns la un comentariu al unei oarecare Laura. Primul comentariu al lui Alexandru Miriştea, în formă COMPLETĂ, este acesta:

«Alex Miristea
1, 12 November 2009 at 10:13 pm

Salut Mihnea,

Mulţumesc pentru publicarea acestei scrisori, nu îmi mai trebuia încă una. E extraordinar de bine scrisă…e o chintesenţă a tot ceea ce simt.

@ Laura : ne-am apucat de strâns acte, venim şi noi acuşica.

Celor care rămân, mă rog să va fereasca Dumenzeu de alte “succesuri” şi/sau “aroganţe”

cu drag,
emigrantul»

(subl. mea)

De ce atât cei de la „Realitatea” cât şi Stanca, fac colajul acela a două texte disparate???

Doar pentru a bagă în ochii publicului cuvântul „succesuri”, prin postpunere???

De ce „întrerup” citatul şi cenzurează acele „aroganţe„, înlocuindu-l, pudic, cu nişte puncte de suspensie???

Simplu, pentru ca sunt fie niste prostanaci, fie niste lichele! Sau ambele!


Click pe imagini pentru zoom

______________________________

* Dragos STANCA este directorul companiei new media „F5” din grupul „Realitatea Caţavencu”!


***

© Alexandru Dan Mitache • 2009

9 Responses to „Realitatea TV” şi Dragoş Stanca fac campanie electorală mascată profanând textele morţilor

 1. dora spune:

  ceea ce faci tu acum este exact la ceea ce se referea alex, mizeria fizica si umana din tara noastra a ajuns sa se manifeste in forme inimaginabile!

  • ALEXANDRU MITACHE spune:

   Eu relatez, in primul rand, faptele.
   Daca imi poti da un motiv plauzibil pentru care cinstitul DS a cenzurat un cuvant de 8 litere, care intamplator il implica pe Nastase (PSD), dar a adaugat, prin colaj, o fraza intreaga care o implica pe EBA (PDL), o sa pari corecta.
   Deocamadata pari si tu o postaca.

 2. Liviu Iordache spune:

  Vintu a pervetit orice: fondurile de investitii, televiziunea de stiri, un ziar de tinuta (fondat de Ion Ratiu, editorialist Ion Iliescu!!!), institutele de sondaj, blogurile (a facut cooperativa Vox publica), ideea de vot (frauda, infractiuni), orice, transforma in abjectie pe orice pune mina!

 3. dorin 58 spune:

  Cred că nu e cazul să ne mirăm. Dimpotrivă, chiar. Priveşte acum pe rtv cum se pregăteşte acţiunea de suspendare a lui Băsescu, pe motiv de fraudă. Prezenţa masivă la urne, de până la ora 14, i-a determinat pe ‘vîntişti’ să scoată armamentul greu pe front.

 4. frendly spune:

  „În timp ce Băsescu, Geoană, Antonescu şi toţi ceilalţi se vor lupta pentru voturile noastre, Alex va fi înmormântat”
  „…cred ca este exact ceea ce transmite DS…. si de altfel..nici un fel de campanie mascata..Nu ma intereseaza politica..nici campania nici nimic..dar l-am cunoscut pe alex..si sunt exact cuvintele lui… NU…NU CRED CA ESTE O FACATURA ACEEA SCRISOARE…A EMIGRANTULUI!!!

  ….mă rog să va fereasca Dumnezeu de alte “succesuri”
  Dora are dreptate…:”ceea ce faci tu acum este exact la ceea ce se referea alex, mizeria fizica si umana din tara noastra a ajuns sa se manifeste in forme inimaginabile!”

  • ALEXANDRU MITACHE spune:

   @ FRENDLY

   Ati inteles total gresit, nu despre SCRISOAREA EMIGRANTULUI am spus ca este o facatura, ci despre articolul lui DS de pe VoxPublica. Cred ca era lesne de priceput, la o lectura atenta.
   Iluzia ca dl. Stanca – dupa ce a colat textele lui Alex Miristea fara niciun rost si a mai si lasat de o parte cuvantul „arogantze”, pus nu intamplator de Alex dupa „succesuri” – nu a procedat asa in mod voit si manipulator, mi se pare o copilarie.
   Unde mai pui ca DS, repet, este angajatul unui trust cu o clara pozitie si atitudine politica anti „succesuri” si pro „arogantze”.
   Pana acum nu am primit decat critici, in maniera postacilor social-liberali, dar NICIO EXPLICATIE privind omiterea UNUI SINGUR CUVANT.
   E drept, un cuvant care se referea la PSD si prin care Alex Miristea isi arata lehamitea nu numai de persoane ca EBA ci si ca NASTASE! Opinie pe care „bunul prieten” i-a cenzurat-o!
   Noroc bun, tovarase!

 5. dora spune:

  tu nu relatezi faptele… ci doar faci o selectie si le interpretezi, doar dintr-o singura parte… asta este mizeria la care ma refeream
  eu l-am cunoscut pe alex, stiu ce gandea si cum gandea… iar dragos stanca, la fel.
  tu, improasca noroi in continuare, asa vei reusi sa ne scarbesti si mai mult…. succesuri

 6. dora spune:

  daca nu as fi atat de trista ca alex nu mai este, as rade!… eu sunt intr-adevar o postaca, iar tu esti detinatorul adevarului, binelui si dreptatii… sau basescu era?!

 7. felicia spune:

  Dora, te lupti cu niste persoane care nu merita nici macar „Buna ziua”. Daca l-ar fi cunoscut pe Alex, ar fi scris la fel ca Dragos sau ca tine. De ce ti-ai pierdut timpul sa dai explicatii? Dupa doi ani si ceva am descoperit comentariile acestui om care pupa in fund politica stim noi cui, asa ca???? duca-se dracului toti politicienii si sustinatorii lor internauti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: