Cuiul!


E vorba despre mitocanii care își parchează mașinile aiurea, pe spații verzi, în mijlocul străzii, în fața garajelor, pe locuri interzise, pe trotuare, pe pistele pentru biciclete, etc. Prietenul meu Radu Nicolau a început o campanie pasivă de demascare a acestora prin fotografiere și expunere la gazeta de perete Facebook. Există, cu o acțiune la fel de pasivă, grupul ”STOP nesimțirii din trafic”, tot pe Facebook, precum și altele pe tot internetul.

Dragii mei, știu că în general sunteți inamicii soluțiilor radicale, nepopulare și nedemocratice, dictatoriale. Dar, dacă într-adevăr vreți eradicarea acestui tip de mitocanie urbană (și nu numai), vă propun trecerea la acțiunea… ACTIVĂ! Și anume o soluție de tip Atatürk: CUIUL! Ia să aibă fiecare om civilizat câte un CUI la el în buzunar sau în poșetă și atunci când intâlnește câte-o mașină lăsată cu nesimțire aiurea, să-si manifeste civismul activ cu o bifă aplicată apăsat de la stop până la far, sau invers. Să vedeți atunci cum scade mitocania auto!
E vorba doar de CURAJUL de a lua în piept și de a ne asuma bătalia cu mârlanul în tranșee, nu daor în fața calculatorului. Dacă măcar cei care scriu pe bloguri și pe site-urile de socializare împotriva cocalarilor ar trece la acțiunea directă, credeți-mă că ăștia s-ar gândi de două ori dacă să-și mai lase mașinile cum vrea mușchii lor și așa cum le vedem deseori în oraș sau în pozele de pe net.

Doamnelor și domnilor, cumpărați-vă chair acum, de la orice magazin OBI, Praktiker, Brico Store sau Baumaxx, CUIUL civilizator! Nu costă nimic, deoarece, cu puțină îndemanare și un pic de antrenament la curajul ce vă va fi necesar, il puteți fura gratis.
Mi-a venit o idee… Dacă propunerea mea ar prinde, am putea face un biznis cu cuie personalizate, de marcă: cui negru mat „Armani” pentru domni și roz lucios „Givenchy” pentru doamne, cui de epocă „Reșița 1771”, cui cu vârf din cristal Swarowski „D&G”, cui cu ceas „Piaget” în cap, cui îndoit la 90° „Cătălin Botezatu”, cui ruginit „Levi’s”, cui cu telefon „Vertu”, sau chiar cui cu pantof  Jimmy Choo, etc…. Plus accesoriile, cum ar fi: ascuțitoare de cui „Dupont” sau „Flaro” (lowcost), ori etui pentru cui „Vuitton” sau „Samsonite”.

Aștept atât promotori cât și investitori!
ACEST ARTICOL NU ESTE O INSTIGARE LA COMITEREA INFRACȚIUNII DE DISTRUGERE,
CI DOAR O GLUMĂ!
***
© Alexandru Dan Mitache • 2010

3 Responses to Cuiul!

 1. monyf51 spune:

  🙂 🙂 🙂
  Hai ca ma inscriu si eu in club 🙂 Iti voi trimite materiale din teren pe adresa de mail .Iti dai seama cati ghertoi sunt la capitala ?Subiectul va fi inepuizabil 😯 ; marlanii de alt gen primesti?

  • ALEXANDRU MITACHE spune:

   Trimite orice, sa vada cat mai multa lume, dar solutia tot… „CUIUL” ramane.
   David nu l-a invins pe Goliat cu apropouri subtile, ci cu creierul si… „cuiul”!

 2. gorro spune:

  Alex, nu că n-aş fi de acord cu soluţia pe care o pro(c)ui. Dar nu pot uita cum un bucureştean vârstnic, exasperat de tenacitatea unui cocalar care ţinea cu tot dinadinsul să îşi parcheze gipanul în faţa porţii sale, a fost obligat de instanţă să aleagă între puşcărie şi plata revopsirii integrale a suv-ului, doar pt că „îndrăznise” să stropească cu vopsea maşina respectivă.
  Dacă posesorul cuiului se va face observat de o oarecare cameră video, el va fi pasibil nu numai de măsuri coercitive venite din partea organelor de ordine, dar şi de sancţiuni de tot felul, din partea persoanei fizice „vătămate”. Din experienţa proprie, pot să-ţi spun că un ou stricat aruncat pe furiş, pe parbriz, va avea cam acelaşi efect. Sau, de ce nu, o mică(,) cantitate de excremente animale sau umane (scuze!) aplicate grijuliu (cu mănuşi chirurgicale, sau în lipsa acestora cu o simplă pungă) pe mânerul uşii şoferului, va avea un efect garantat.
  Ar mai exista o soluţie. Stropirea parbrizului cu ulei de motor ars (folosit). Înlăturarea acestuia necesită câteva ore bune, prin spălarea anevoioasă cu cei mai buni detergenţi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: