En attendant Tolo…


Acum câteva luni, investigatorul național Tolontan, umflat cu pompa în pene de cazul Ritzi, dădea în gât – în folosul cui altcuiva decât al întreținătorului personal – o altă „megaescrocherie” din bani publici: patinoarul de la Brașov, comparat din pix, la costul total, cu cel din Miskolc (Ungaria).

Tevatură marePostul de televiziune B1Tv a transmis un scurt film în care toată investigația lui Tolontan era făcută praf. De data aceasta cu date tehnice și cu valori comparative extrem de precise și de complete. Reieșea, chiar, că patinoarul de la Brașov a fost ieftin față de parametrii săi și că Tolonatan este fie un prost și superficial investigator, fie un mincinos cu acces în presă.

Reacția lui Tolontan a apărut pe blogul său. Penibilă și ușor securistică. N-a găsit de cuviință decât să se ia de tipul filmului, de originea filmului, de costurile și finanțarea filmului, de cine stă în spatele filmului, de realizatorii filmului, de B1Tv etc. Despre CONȚINUTUL filmului, mucles.

A, ba nu, pardon… Iată ce scrie, totuși, Tolontan:

«Apoi, autorii anonimi (ai filmului – n.m.) arată imagini şi prezintă cifre comparative asupra cărora Gazeta va reveni în curînd

Cât de curând? Era în 10 iunie și suntem în 20 septembrie, iar eu personal n-am mai auzit să revină cu nimic. Nici măcar cu scuze pentru dezinformare cu rea credință.

Dacă cineva știe unde, când și cum a „revenit” Tolontan (sau „Gazeta”, că la eșecuri e „gazeta”, nu mai e „eroul”, ca la succese), rog să mă informeze pentru a-mi cere EU scuzele de rigoare.


***

© Alexandru Dan Mitache • 2010

8 Responses to En attendant Tolo…

 1. nicu h. spune:

  Si eu am fost en attendant si…nimic. Si-n concluzie revin la problemele gramaticale din Addenda din 18 sept. Fara a avea pretentia ca trebuie sa te scuzi, mai fa o „addenda” si corecteaza grabnic dezacordurile si cacofoniile din fraza:
  „Problema intelectualilor gen Cartarescu este ca se suie in politica ca (sic) intr-un tramvai cu care merge (sic sic) doua trei statii apoi coboara din mers dandusi seama l-au luat (bravos) intr-o directie gresita.”
  Iti sugerez fraze mai scurte, in care, in mod obligatoriu, subiectul sa se acorde cu predicatul, si in masura bogatiei vocabularului, sa eviti cacofoniile. Altfel chiar existand pericolul de a fi „insultac” o sa ma vad nevoit sa-ti taxez mai exigent greselile gramaticale.

  • ALEXANDRU MITACHE spune:

   Corect! Merci.
   Aoleu, tocmai eu, cerberul mondial al ortografiei??? Îmbătrânesc, futu-i… Și din păcate nu mai recitesc înainte postare.
   Dacă corectez n-o să se interpreteze că ascund gunoiul sub preș, din moment ce las acest comentariu vizibil, nu?
   Iar asta nu-i nicio „insultăcie”, ci doar ecologie ortografică. Dacă mai găsești, semnalează, te rog.
   Cu maximă exigență!

 2. Platon spune:

  dupa fata l-as numi mai curand Tontolan.

 3. Platon spune:

  alintat Tonto

 4. mike spune:

  Tolontan dixit ! Elconsidera ca-i suficient si nimanui nu-i va trece prin cap sa puna la indoiala cuvintele sale care au valoare de lege(in mintea lui) I-am pus si eu o postare la articolul mentionat unde scrim ca la argumentele din film blindate cu date certe n-are decat sa verifice si sa conteste daca , crede ca are dreptate Rezultatul e cel pe care l-ati sesizat.

 5. Inganduratul spune:

  Daca zilele trecute pe buna dreptate Presedintia l-a facut pe Prostanac „bichonul lui Vantu”, cred ca fara teama de a gresi, Tolontan a devenit si el un „bichon”, dar al lui Felix!

 6. alin spune:

  Mie mi se pare aiurea ca un jurnalist eminamente sportiv scrie despre investigatii. E una sa il investighezi pe Gigi Becali si cu totul alta sa investighezi o chestie guvernamentala. Dar poate ca nu ma pricep eu la presa .

 7. te-am inserat si eu in blogroll, cu stima

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: