Gabriela Vrânceanu Firea Pandele a inventat tortul miresei din colivă (update 2)


Preluare de pe blogul

LUPUL ALB (niciodată de stânga!)

Miercuri, 22 septembrie 2010

Galeria cu jigodii 3

«Pentru cei care-si faceau tot felul de probleme in legatura cu „stabilitatea” mult cautata a Gabrielei Vranceanu Firea, (mama, vaduva, jurnalista impartiala, femeie, romanciera, finantista, prezenta mondena, s.a.), pot rasufla usurati ! Dupa ce si-a mai adaugat numelui pe cel al primarului de Voluntari, respectabilul nea Costel Pandele (al doilea marinel care reuseste in politica si afaceri), Gabitza s-a linistit si stabilizat.
In interiorul viloiului de neam prost din mijlocul comunei (sau oras), cu ditamai spatiu comercial de inchiriat la poarta (probabil fosta „cooperativa”), vipera se simte cum nu se poate mai bine.
Asezata ca o ţaţă imbracata cu hainele de mers la oras, cu zambetul de marlanca parvenita pe buze, Gabitza face parte integranta din „livingul” mobilat in cel mai grotesc kitsch al casoiului noii sale achizitii, nea Costel.

Costelus sta cuminte langa ea, topit, cu privirea imbecila a unui indragostit lulea, parca-i vitzelul Ferdinand plutind peste campul plin cu flori !
Gabitza si Costelus au petrecut o vacanta de vis in Antalya, taram pe care si-au inceput, practic, viata in doi.
Am inchiriat o masina decapotabila, pentru care am platit 250 de euro, si am asteptat-o pe Gabi. Eram amandoi asa de rusinati… Cand a vazut masina, m-a intrebat: „De ce ai inchiriat masina asta, ca sa ma impresionezi?” Apoi Gabi mi-a zis: „Eu nu sunt pitipoanca de Dorobanti, ca sa ma impresionezi cu asta! Incearca alte metode!”
Lacrimile ii joaca in ochi, dar Gabi Firea isi gaseste puterea sa-si spuna oful: „Facusem o promisiune fata de mine, desi nu aveam nicio obligatie fata de nimeni, iar toti cei din jurul meu, inclusiv duhovnicul, mama, prietenii, imi spunea ca nu e bine, ca au trecut deja noua luni si eu tot in negru, deprimata, pe pastile, mereu la cimitir… Dar s-a intamplat ceva fulgerator, care ma priveste doar pe mine si nu trebuie sa explic nimanui.” (preluari din Cancan)
Bineinteles ca nu vrea nimeni explicatii de la ea, ce ar fi de explicat… A si ca o picanterie, nasi au fost sotii Voicu sefii dezvoltatorului imobiliar Wilbrook, filiala Romania, care construieste o zona rezidentiala chiar in Voluntari (ce coincidenta). In concluzie, nimic materialist, totul este ca in melodia celor de la Beatles: love,love,love!

P.S. Nu as fi scris absolut nimic despre aceasta persoana, dar nesfarsitele discursuri despre moralitate tinute cu orice ocazie la tv si comportamentul din spatele ecranului, au reliefat un caracter mizerabil.

Fiecare iubire are un balcon ca Romeo si Julieta, pe care mai tarziu se intind rufe.»

7 Responses to Gabriela Vrânceanu Firea Pandele a inventat tortul miresei din colivă (update 2)

 1. Riddick spune:

  Devine problematică poziţia lui Pandele în UNPR, în locul lui Oprea l-aş ţine în afara „conclavului” unde se iau deciziile şi se discută chestiunile coaliţiei, fiind cel puţin jumătate de zi în apropierea unui om de-al lui Voiculescu-Crescent.

 2. Riddick spune:

  Ca să nu zic că nu l-aş mai ţine deloc în partid.

 3. alin spune:

  Casa este exact in stilul personajelor. Lipseste doar pestele de sticla de pe plasma si carpeta cu „Rapirea din serai” de pe perete. Poate ca si niste mileuri ar da bine .

 4. Angela spune:

  Oh, God! King Cioabă ar fi invidios pe un interior ca ăsta! Adevărat e că, ea nu e o piţipoancă de Dorobanţi, e doar o javră comună, ca multe altele cu foamea-n gît, ce s-au aciuat pe la televiziuni si protectori bogaţi. O percep ca pe-o căţea flămîndă care ocazional va dovedi că poate muşca mîna celui ce-o hrăneşte, cu condiţia ca altul s-o plătească mai bine. Cît despre doliu şi îndrăgosteala fulgerătoare, pot spune doar atît: fatî, lasî vrăjala pintru îi de te-or credi!

 5. Angelo spune:

  Absolut senzationala fotografia. Nici un scneograf nu putea sa faca mai bine decat fotografia asta. Personajele sunt PERFEKT in cadru. Nascute din seva si esenta spatiului in care s-au lasat fotografiate.

 6. crisuadi spune:

  Adevarul este ca el pare mai marlan , ea pare altfel… De fapt si semineul ala pare semineu , daca vrei sa-l folosesti dai foc la casa garantat .
  Mai bine ramanea la cimitir , Firea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: