Adevărul din fotografii (update)


Nu mă voi referi la golăneala la care s-au pretat milițienii.

Nu mă voi referi nici la cei care le justifică purtarea greu de imaginat.

Citesc, totuși, în DEX:
RĂUFĂCĂTÓR, -OÁRE, răufăcători, -oare, s. m. și f., adj. (Persoană) care face sau aduce (mult) rău altora, care contravine legilor morale și sociale; făcător de rele.

În concluzie, l-am auzit mai devreme pe răufăcătorul Antonescu Crin justificând manifestările „liberale” ale milițienilor și condamnând atitudinea, absolut normală, a președintelui care a renunțat la serviciile de escortă ale poliției rutiere.
Individul cu papion nu e în stare să înțeleagă că nu se poate să ai nevoie de cineva care te înjură, așa cum face el însuși cu PSD-ul.

*              *

*

Am descărcat fotografiile de pe HotNews. Le-am decupat și le-am mărit.

Ce se vede în ele? Ce se vede în ele dincolo de iluzii, de minciuni, de manevre, de manipulări, de creiere infierbântate?

Se vede adevărul gol, adevărul DAT DE GOL…

Se vede și PROSTIA!

Și… se vede și CINE sunt, poate, „javrele ordinare”.

*              *

*

♦ În Foto 1 se vede o carte de muncă exhibată mânios de o protestatară.

Cu un zoom bun – Foto 2 – vedem că tovărășica este „FLORIC. V” – adică probabil floricultoare treapta a V-a – și că lucrează, potrivit ștampilei din dreapta jos, la A.D.P. – adică la Administrația Domeniului Public –, care ține de primărie.


Urmărim evoluția salariului brut de încadrare:

 • 01.01.2008 = 529 RON (salariu majorat conf. O.G. 10 / 2008) + 15% spor de vechime = 608 RON
 • 01.04.2008 = 649 RON (salariu majorat conf. O.G. 10 / 2008) + 15% sper de vechime = 746 RON
 • 01.05.2008 = 649 RON (conf. O.G. 24 / 2000) – nu știu ce reprezintă această mențiune.
 • 01.10.2008 = 672 RON (salariu majorat conf. O.G. 10 / 2008) + 15% spor de vechime = 773 RON
 • 01.09.2009 = 680 RON (salariu majorat conf. O.G. 24 / 2000) + 15% spor de vechime = 782 RON
 • 01.01.2010 = 782 RON (salariu stabilit conf. H.G. 330 / 2009) –  se vede că sporul de vechime a fost inclus în salariul de bază și NU a fost, deci, eliminat.
 • 01.07.2010 = 587 RON (salariu diminuat cu 25% conf. L. 118 (?) / 2010)

Rezultă că în perioada 01.01.2008–01.01.2010 salariul unei floricultoare bugetare de grupa 3, treapta a V-a, a crescut cu 29% (din care 27% doar în 2008), la o inflație de 6,3% în 2008 și de 4,74% în 2009. Pe ce bază??? Numai Tăriceanu și PSD-ul știu. Nu știu câtor angajați din sectorul privat le-a crescut salariul cu 27% într-un singur an. Mie nu…

♦ În Foto 3 se poate vedea un „fluturaș” al unei bugetare cu un salariu brut de încadrare de 1.607 RON din care mai rămâne la „lichidare” cu… 77 RON, puși pe card.

Ce se-ntâmplă (vorba lui Văcăroiu)? Păi, chiar și cu zoom – Foto 4 –, nu se vede cât avans a luat la „chenzina I”, dar se vede că plătește cotizația la sindicat 9 RON, la Asociația umanitară 5 RON și… restituie la C.A.R. (Casa de Ajutor Reciproc) 762 RON!!!


În final mai apar pe „fluturaș” un rest de plată (rd. 12) de 237 RON și niște bizare „NORME DE HRANĂ” (!) (rd.13) în valoare de 540 RON. Deși scrie clar că „TOTAL DREPTURI ACORDATE PE CARD” (alea de 77 RON) se calculează prin însumarea rd. 12 și rd. 13, care ar totaliza 777 RON, pe „fluturașul” arătat apar doar… 77 RON. Ce minune! O minune care se face, poate, cu Tipp-Ex-ul???

Nu mă interesează dacă manifestatoarea fluierătoare și-a luat C.A.R.-ul pentru a-și plăti o plasmă, o mașină, un concediu în Antalia, sau, Doamne ferește, o operație. Cert este că s-a întins mai mult decât îi permitea plapuma. Căci, chiar și cu un salariu brut nediminuat cu 25%, de 2.142 RON, din care mai rămânea cu un net de vreo 60%, adică cu vreo 1.300 RON, a plăti o rată la C.A.R. echivalentă cu 60% din venitul net total mi se pare o imprudență nepermisă. Ca să nu spun o prostie.

Iată care sunt temeiurile pentru care ACEASTĂ lume manifestează, înjură, insultă, huiduie, tropăie și se dă cu curul de pământ; și încă în mod ilegal, se pare.


Părerea mea. Dacă am greșit pe undeva, sunt dispus să revin.


***

© Alexandru Dan Mitache • 2010

40 Responses to Adevărul din fotografii (update)

 1. dobermann spune:

  Se vede că fluturaşul este îndoit în aşa fel încât să nu se vadă avansul. Până la urmă, cât ar trebui să fie salariul unuia care dă cu sapa? În creierul mic şi neted al bizonului a rămas utopia comunistă cum că ar trebui plătiţi după nevoi, nu după calificarea şi calitatea muncii. Să le plătească statul „băncile”…că ei au grijă să nu dea supermarketurile faliment şi-şi umplu coşurile cu „drincuri” şi chipsuri că „pofteşte” copiii! Te duci la Carrefour sau Kaufland şi stai la coadă la casă. A naibii criză! Traficul este aglomerat, deci sunt bani de benzină! De-aia zic, a naibii criză! Am o durere de muci când văd atâta „sărăcie”, „disperare” şi „umilinţă”!
  Excelente observaţii, Alexandru!

  • ALEXANDRU MITACHE spune:

   Individa este oricum o proastă – sau o șpăgară – dacă ajunge să rămână cu 77 de lei dintr-un salariu brut de 1607 lei, așa cum vrea să pretindă.

   • dobermann spune:

    Este prea bine plătită, oricum! Ia în calcul şi faptul că prestează efectiv doar din martie până în octombrie, restul timpului o freacă pe aceeaşi leafă…

    • ALEXANDRU MITACHE spune:

     Pe forumul „Realitatea”, un tip autonumit Narcis, care are ca avatar efigia lui Che Guevara și o mentalitate de comunist, îmi reproșa că „ironizez” o biată femeie care la o vârstă de peste 40 de ani are o leafă de 600 lei.
     Ca să vezi până unde ajunge mentalitatea ăstora de cerșetori sociali: adică vârsta justifică salariul, nu utilitatea socială și eficiența muncii.

     • dobermann spune:

      Exact: vor să fie plătiţi după nevoi, nu în funcţie de calitatea muncii! Îi vezi şi ce mândri sunt de şmecheriile pe care le fac să păcălească statul! Ei sunt la muncă la negru prin ţările calde şi primesc ajutor de şomaj! Sau vezi ditamai haidamacii buni de muncă stând acasă şi primind indemnizaţie pentru alăptat copil mic, deşi muierea este casnică! Legea este proastă…şi rumânu’ hoţ! Şi se şi vaită că i s-a luat pempersu’ de la gură!

     • dobermann spune:

      P.S. Ai reuşit să descifrezi ce scrie pe şorţu’ umflatei protestatare? „Murim de foame”?
      P.P.S. De vreo doi ani nu mai comentez pe forumul Realităţii. Mă enervam şi nu merita…Era unu’, „Castelanu” care seamănă tare mult cu Krokodilu Căcăcios…Mai era alt ipochimen, „Vasile Bleaga” şi o rapandulă, parcă „Laci”…

     • ALEXANDRU MITACHE spune:

      „Castelanu” a disparut sau și-a făcut o clonă.
      „Kroko” este într-o fază avansată de deliruri cronice.
      „Bleaga” idem „Castelanu”.
      „Laci” e mai decrepit ca oricând.

      Oricum atmosfera acolo e tot mai sinistră.

 2. fixeru spune:

  Cu procentele poti manipula oamenii cel mai usor…ai prefera sa-ti mareasca salariul cu 28% si sa ajungi la incredibila, uriasa suma de 782 RON???!!!

 3. fixeru spune:

  „Nu știu câtor angajați din sectorul privat le-a crescut salariul cu 27% într-un singur an. Mie nu…”… era vorba de manipularea prin procente, caci 27% din 7-800 nu e acelasi lucru cu 27 % din 2-3000 …(daca te uiti mai bine vezi ca 27% din 3000 e mai mult de 7-800 🙂 )

  • dobermann spune:

   Da, şi? Doar n-o să plătim un săpător de şanţuri la fel ca pe un medic. Oamenii nu sunt egali. Floricultureasa aia a avut fix aceleaşi şanse pe care le-au avut un medic sau un inginer, de pildă. Diferenţa este că matracucei nu i-a plăcut cartea sau n-au ajutat-o neuronii cu care a înzestrat-o mă’sa. Dacă mă gândesc bine, ar trebui s-o plătim numai şase luni pe an, cât sădeşte flori şi dă cu hârleţu’. Restul anului să-şi caute alt job, conform calificării. Sunt destule.

   P.S. I-am atenţionat şi pe cei de pe RealPolitic (saitu’ Nicoletei Savin) asupra descoperirii tale, Alexandru. Dacă îmi dai voie, voi pune postul tău şi pe blogul lui Blue, Românica Blues, unde, cu permisiunea gazdei scriu.

 4. tucu spune:

  Alex,
  Descoperirea ta ar trebui sa fie o bomba de presa.
  Intr – o tara normala presa ar vui dupa descoperirea unei asemenea incercari de manipulare.
  La noi minciuna a devenit model de comportament.
  Stau si ma intreb cum privesc aceste mizerii cei cu adevarat saraci ?
  Cum o fi privind muncitorul ala amarit din fabrica de confectii a bataioasei Dne Grapini care nu cistiga mai mult de 6-7 milioane pe luna la burta politistului care plinge ca nu a avut bani sa i cumpere copilului ghiozdan nou?

  Nu stiu ce mai cauti pe forumul realitatea .A devenit nefrecventabil si oricita dreptate ai avea vei fi acoperit de corul imbecililor.

  • ALEXANDRU MITACHE spune:

   Știi ce mai caut acolo, pe forumul „Realitatea”? Pe cei 1.136 de oameni care mi-au citit articolul ăsta într-un interval de 18 ore.
   Sunt puțini, dar contează mai mult decât tâmpeniile grotești ale acelor postaci.

 5. dora spune:

  Salut!

  Vai,de cate ori n-am intentionat sa le arat „respect”cuvenit celor de la „irealitatea”!. Mi-au trantit usa in nas si degeaba am „pichetat”intrarea mi-au repetat un” aut” categoric.

  Alexandru,toate „floriculturesele”bugetare de tipul matahalei din imagine s-au invatat cu „binele” cam otravit ……ca unii ce si-au cheltuit mostenirea la jocuri de noroc si acum striga ce batuti de soarta sunt.

  Vino si cu alte „anchete”de acest fel sa le aratam vuvuzelelor macar pe bloguri!

 6. dora spune:

  Salut dobermann! Nu te-am vazut demult.

 7. […] Dacă am greșit pe undeva, sunt dispus să revin. sursa HERE […]

 8. mihaibeltechi spune:

  Stimate domn,
  Am preluat acest thread al dvs.fara sa va cer permisiunea, asta la sugestia titularului de blog gerulian ,dvs.il stiti de pe Realitatea forum tv.sub nick name LEONARDO.Dansul este in imposibilitate de a a va contacta.
  Postarea de pe blog gerulian “ Domnul MITACHE devoaleaza Adevărul din fotografii “ poate fi accesata la
  http://anonymusgerula.wordpress.com/2010/09/26/domnul-mitache-devoaleaza-adevarul-din-fotografii/
  Daca deranjeaza preluarea materialului fara accept prealabil, azi fiind eu la moderare, voi sterge threadul imediat desi ar fi pacat,mare pacat.In opinia mea acest thread ar trebui rostogolit in toata blogosfera,sa citeasca cat mai multi.Informatia inseamna putere,puterea e la noi dar nu stim sa o folosim.
  Va doresc o dumnica placuta.
  Gabriela,user gerulian.

 9. frank spune:

  bai dobbitocule ALEXANDRU MITACHE… oamenii mor de foame si tu ce pizdda matiii scrii aici… nu ti-e rusine javra… hai sa-tia rat si eu fluturasul meu personal.. te las si sa-l postezi aici… ne intalnim personal … imputitul dreacului …

  • ALEXANDRU MITACHE spune:

   Expeditor: asasa@yahoo.com
   Location of the IP address
   109.96.241.246:
   Simbateni in Romania.
   Numele rămâne, deocamdată, nepublic.

   • frank spune:

    si daca mi-ai pus ip-ul care e problema./… d-le eu sunt uul dintre cei care muncesc pe un salar de nimic pt tara asta… nu fur ca portocalii tai…eu muncesc pt tara asta… si pot sa-ti arat fluturasul cu o suma ridicol de mica. mi-ai pus ip-ul sa vina securitatea ta portocalie sa ma aresteze ? mai da de unde naibba sunteti asa multi portocalii antiromani.

    P.S. e o porcarie acest blog sau ce e .. ..la urma urmei nu stiu ce caut in aceasta hazna portocalie. scarbos.

   • frank spune:

    tare ma frate faza cu ip=ul… esti pe aproape cu localizarea…

    scarbosi portocalii astia… ip variabil//// hai pa.

   • silavaracald spune:

    Foarte urât gestul tău. Mă abțin să-mi dau cu părerea asupra subiectului postat, dar faptul că faci public ip cuiva, încălcând regulile blogărelii, e sub orice critică.
    Îmi pare rău că am intrat aici din întâmplare. Mă voi asigura ca de altă dată să n-o mai fac.
    Și dacă tot te-ai pornit, afișează și ip-ul meu, eventual și adresa de mail.

    • ALEXANDRU MITACHE spune:

     Fac asta ori de cate ori primesc amenințări de acest gen.
     Limbajul colegului dv. vi-l las spre delectare. Ăștia sunteți.

     Aștept în continuare fluturașul lui.

 10. theo spune:

  APRECIEM POSTÄRILE D-VOASTRE:

  F. CLAR ESTE MANIPULAREA LA NIVELUL CELOR „NEAJUTORATZI”

  CU TRISTETZE AM REMACAT; SI LUCRÄTORII MAI, SUNT

  REDUSI; VULGARI SI FAC DE RAS INSTITUTZIA SI TZARA:

 11. filadel spune:

  Alexandru
  eu am luat link-ul de pe Blogary. Tnx Tucu.

 12. civiq spune:

  Frankestain,

  Mitache face ce ar trebui sa faca gasca de salbatici din care cu onor faci parte : sa apere societatea de nemernici.

  Pune fluturasul, stimabile.
  Nu produceti un bob de fasole, iar cei ce o mai fac inca va dau din boabele lor ca sa faceti o treaba in schimb. Treaba pe care voi o faceti pe dos.

 13. fixeru spune:

  Salariul unui medic ar trebui sa porneasca de la 3000-3500 RON! Din pacate in viata nu primesti ce meriti ci doare ce negociezi!

 14. prudent spune:

  Ultrasimplificand: Basescu a spus clar: SACUL CU POMENI s-a golit si nu se mai poate umple. Restul sunt reactiile pomanagiilor si a celor ce traiesc politic si mediatic pe spinarea acestora.

 15. ceaikovski spune:

  Buna Alex!

  Norma aceea de hrana care apare in fluturas, este o suma SEPARATA de salariu.
  Ca informatie, salariatul din cate imi amintesc, poate sa-si ia nu mai mult de 40% ca avans. Asa era pe vremea mea. Oricum, mai mult de 50% nu are voie sa-si ia avans din leafa.

 16. David spune:

  Acum sunt foarte sigur ca cei care au marsaluit spre Cotroceni au fost adevarati politisti(militieni). Cu ce argumentez asta? Sa presupunem ca oricine putea imbraca o haina de politist(militian) dar nu oricine putea sa strige „Iesi afara javra ordinara” decat acesti vajnici politisti. La o privire mai atenta o sa constatam ca „iesi afara” este un pleonasm ptr ca nu putem iesi inauntru nu-i asa? Deci domnilor cei care au fost capabili sa faca un ditamai miting „spontan” nu au fost in stare sa faca putina gramatica .Iar in ceea ce priveste numarul(6000) au fost acolo doar 2000 ptr ca este foarte cunoscut faptul ca unul stie sa scrie altul sa citeasca si inca unul care ii pazeste pe cei doi intelectuali)))))

 17. AVP spune:

  Cooool, Mitache… 🙂 O demonstratie brici, din care insa fantosele manevrate nu vor pricepe nimic, fiindca nici nu circula pe-aci, pai cum dreaq, iar cei care pricep – zvonerii, raspandacii si jmekerii galbeni or rosii, mai toti kaki, de fapt – , n-au destul obraz /n-au deloc, mai precis / spre a inceta sa mai traiasca precum suinii, ei fiind individualistii si realistii soolii, cinici ca sacalii…

  Asta e situatia, natia si iquatia, mey… 👿

 18. gorro spune:

  Faptul că tovarăşa proletară se află în posesia cărţii de muncă, constituie o ilegalitate.

 19. Viorica Dobre spune:

  FELICITARI ALEXANDRU MITACHE, ma bucur sa vad ca mai exista cineva care vede situatia din aceasta tara si si-a dat seama de adevaratele intentii ale opozitiei, opozitie care in loc sa gaseasca solutii impreuna cu cei din guvern creeaza haos. As dori sa ma abonez la blogul tau si sa primesc de fiecare data postarile tale. Inca odata FELICITARI.

 20. blue2403 spune:

  Da, eu am tot spus că salariile după tăiere vor fi peste ceea ce erau la finalul guvernării lui Bonbonel.

  Sindicatele mănâncă atâta rafat de-şi pun în pericol ficatul.
  O jigodie de pesedist zicea acum câteva zile că de fapt nivelul de trai al bugetarilor a scăzut cu peste 50%. Şi explica:
  S-au tăiai 25% din salarii, a crescut TVA-ul (atenţie!) cu 25%, ba mai scumpesc şi comercinţii mai mult decât trebuie.
  O altă jigodie, de data asta un dobitoc ce zicea că e profesor prelua asta (era la un miting) apoi se plângea cât de greu o duce el, cum se teme că nu va mai avea ce mânca.
  Tot imbecilul ăla de pesedist mai vorbea şi de legea pensiilor şi se dădea de ceasul morţii că femeile vor trebui să iese ca şi bărbaţii la pensie la 65 de ani. Nu zicea nimic că de fapt TVA-ul a crescut de la 19 la 25 la sută, deci doar cu 5%, iar despre pensii că astea eventual se vor aplica abia în 2030.
  Păi n-am dreptate când spun că la noi criza de fapt are două componente? Una, cea minoră, e o criză economică ce se trage din criza mondială şi cealată, cea majoră, mai importantă, criza românească ce se trage din mult prea marele număr de jigodii şi de cretini pe care îi avem? Această comonentă a crizei e mult mai veche, cam de când tancurile ruseşti ne.au adus ciuma numită comunism şi de care nu mai reuşim să scăpăm…
  http://romanicablues.wordpress.com/2010/09/29/criza-romanesca-inflatia-de-jigodii-si-cretini/#comments

  • ALEXANDRU MITACHE spune:

   Ai mare dreptate Blue…
   Iar pesediștii și sindicaliștii, ca și vuvuzelele, nu vor muri niciodată de foame, pentru că va exista întotdeauna suficient de mult rahat pe care să-l mănânce.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: