Secvențe din serialul „Capu’ la Ponta” (episodul I)


Ponta a apărut al televizor. Mai arogant ca Năstase și mai prostănac ca Geoană. Dar și mai ticălos ca Iliescu.

Nici nu știi ce poreclă să-i mai pui: Cațavencu, Zăroni, Maimuțoiu’, Cârlanu’, Infantilu’ sau Imaturu’? Nici nu mai știi dacă dă dovadă de-un penibilism teribil sau de-un teribilism penibil.

În orice caz, Micul Cațavencu l-a trimis la vestiar pe Caragiale. Mai rar atâta ipocrizie, demagogie, populism, prostie băloasă și lipsă de caracter. Ponta pretinde că s-a născut alaltăieri și că a intrat în politică ieri. Nu-i cunoaște nici pe Iliescu, nici pe Vanghelie, nici pe Năstase, nici pe Geoană, nici pe Vântu, nici pe Voiculescu. El nu era nicăieri când respectivii erau peste tot. Ba chiar i-a combătut din subterane. El e genul „orfan”, de-ăla… „n-am tată, n-am mamă, rad tot”. A fost un aprig disident. Sanchi!

A debitat, ba a mai și scris pe tablă, suficient și impertinent, o serie întreagă de prostii monumentale amestecate cu idei fixe și marote transpartinice expirate. Citez, din memorie, câteva dintre ele. Sunt muuult mai multe.

«Vom mări salariul minim pe economie la 800 de lei.»

Adică va crește, de la suma actuală de 600 de lei, cu… 33,3%, cu toate celelate creșteri în cascadă, salariale și de pensii, ce decurg din acest salariu minim pe economie la care se raportează totul.
Inflația care va rezulta nici nu contează. Isărescu va fi emigrat în Congo.

«Daca mărești salariul minim pe economie, toate cotele de asigurări sociale cresc și astfel se strâng mai mulți bani la buget.»

Mai era un „dăștept” care susținea că diminuarea salariilor bugetarilor va antrena scăderea contribuțiilor acestora la buget, care, prin urmare va fi mai sărac. Duda lui Ponta este aceeași prostie, în oglindă. Vanghelie sau Geoană îi vor sugera să facă salariul minim de 1.000.000 RON pentru ca bugetul să duduie, astfel încât fiecare pleșcar sau pensionar să aibă 600 SEL-ul la scara vilei.

«Ardelean de la PDL a recunoscut că dacă rămânea Nica la Interne nu câștiga Băsescu alegerile, asta înseamnă că Blaga a falsificat alegerile.»

Varianta corectă, exprimată de Ardelean, anume că de fapt Nica ar fi trucat alegerile făcând imposibilă alegerea lui Băsescu și că Blaga a împiedicat porcăria, nici nu-i trece prin cap inteligentului Ponta, care uită de trio-ul marilor caractere Nica-Vanghelie-Voicu.
De fapt, și teoria asta face parte din familia logică „flacăra violet”.

«Toate licitațiile pentru lucrări de infrastructură le câștigă firme străine, acest lucru nu se va mai întâmpla.»

Aoleo! Nu le câștigau Cășuneanu, Umbrărescu și grupul de la Goldenblitz prin mită? Sau Ponta se gândește deja cum să plătească datoriile partidului facute în campanie și neplătite nici azi și are nevoie de sponsori?

«Nu trebuie să se mai întâmple ca membrii de familie ai unor politicieni – soții, copii – să fie chemați la DNA.»

Degeaba i-a invocat moderatorul posibilitatea ca și o soție să comită sau să fie complice la infracțiuni, Ponta a rămas ferm. Niet! Ceea ce prefigurează un viitor de aur, în sânul procurorului Ponta, tuturor șpăgarilor, hoților și evazioniștilor politicieni, care își vor pune la produs soațele și mătușile decedate, după modelul Adi-Dana-Tamara.

(Va urma)


***

© Alexandru Dan Mitache • 2010

10 Responses to Secvențe din serialul „Capu’ la Ponta” (episodul I)

 1. oryon spune:

  „Ponta a apărut la televizor. Mai arogant ca Năstase si mai prostănac ca Geoană. Dar si mai ticălos ca Iliescu.” Excelenta caracterizare!!

 2. monica spune:

  Daca tot i-a placut sa repete in seara respectiva ca el este procuroru’ bre ,nu fitece sef de partid ,asa sa-i zicem 🙂 Seamana f tare demonstratia lui „ieconomica” cu probele administrate de colegii la fel de procurori din „real” cand intocmesc dosarele din marea coruptie.Probele administrate pt „arestarea”….electoratului au fost valabile decat 24 de ore.

  • deutchebrak spune:

   Te contrazic, Monica, nu te supăra! Păi ce probe mai solide decât interceptările alea ar putea fi? Probele în care rapandula punea la cale stoparea repatrierii lui Popa erau suficiente să-l ţină la bulău, pe motiv că ar putea obstrucţiona cercetarea. Nu procurorii, ci judecătorii sunt cei care fac să nu avem corupţi şi mari mafioţi la pârnaie. Ei dau soluţiile în dosare, ei tărăgănează marile procese. Procurorii au prins ceva curaj, că de-aia şi au apărut dosare de mare corupţie. Este meritul lui Băse.

   • monica spune:

    @deutchebrak ,
    Si eu te contrazic 🙂 si sper sa nu te superi.
    Daca procurorii ar fi avut probe si le-ar fi administrat cu profesionalism puteau fi 3 Viorici si 3 Mone in completu’ lu’ peste. Pe vuvuzoaiele astea doua ale lui Vantu ar trebui sa le puna cineva la punct si astia sunt procurorii. Dar aia care, ori sunt pregatiti, ori au sange-n instalatie si/sau cel mai adesea, aia care nu sunt manjiti chiar de sunetul strident al celor doua.
    Este intr-adevar meritul lui Basescu,dar vor mai trece ani buni pana ce TOTI (vr’o 99% ,ca nici bacteriile nu mor toate, 😳 ) procurorii vor fi adevarati CATANI ai RO.
    Vi se pare ca au procedat procurorii corect, odata ce in secunda 2 dupa arestarea lui Vantu au inceput toti sa caraie pe la tv cu argumente care erau evidente? Si ma refer la data pusa pe „argumentatia” bomba a lui Turcescu, luata „pe surse” ? Au mai fost si altele, dar asta a intrecut masura ….

    • dobermann spune:

     Este clar că Turcescu a intrat în posesia unei ciorne, pe care nu neapărat au dat-o procurorii, ci mai curând cineva din personalul auxiliar…Nu este legal, ai dreptate. Pe de altă parte, populaţia nu ar fi auzit decât varianta avocaţilor lui Vîntu. După cum ai observat, avocaţii sunt cei care, de regulă, aduc în spaţiul public doar ceea ce le avantajează clientul. Ar trebui ca şi avocaţilor să li se interzică să facă publice aspecte dintr-un dosar până cînd se ajunge în instanţă.
     P.S. Eu sunt tot „dobermann”…dar sub acoperire.

 3. Angela spune:

  Micul Fitilescu a mai demonstrat încă o dată, deşi nu mai era nevoie, cît de arogant şi nesimţit e. Şi cînd mă gîndesc cîţi romani se uită la el ca la moaştele Sfintei Paraschiva, nu-mi vine să cred!
  În orice caz… mă gîndesc cu groază la următoarele alegeri cînd probabil vom fi nevoiţi să alegem între o marionetă arogantă şi-un puturos demagog, marionetă şi el. Atîta putem oare?

 4. deutchebrak spune:

  Mie mi s-a părut că văd la el o disperare teribilă sau un teribilism disperat. Se pare că mogulii şi greii partidului s-au orientat deja către flegma de pe mormântul Brătienilor, Crin…

 5. Maria spune:

  Ce credeti despre blogul dumnealui?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: