Și logoreicul Crin… tace


Ion Iliescu este contestabil, este detestabil, este, însă, încă inconturnabil.
Are o autoritatea politică echivalentă autorității economico-financiare a lui Mugur Isărescu. Ambii, atunci când vorbesc, vorbesc cu tâlc și cu miez.
În indiscutabila sa genialitate declarativă, Ion Iliescu a devoalat ieri – oare involuntar, pe baza porumbelului scăpat din gură? – unul dintre cele mai mari și mai triste adevăruri politice din ultimii ani:
«Se impune să mergem într-o alianţă cu PNL care a fost şi va rămâne adversarul nostru ideologic. Dar trebuie să înţelegem momentul politic. Nu trebuie să facem concesii. Trebuie să ne definim propria orientare, dar, când e vorba despre bătălii politice, facem şi asemenea paşi. E mai important pentru ţară, pentru mersul ei, să realizăm acest lucru şi să nu lăsăm dreapta să se refacă (subl. mele)

Cu alte cuvinte, adică pe înțelesul încă naivilor fani ai lui Crin Antonescu, P.S.D.-ul are în vedere anihilarea de jure a P.N.L.-ului prin… absorbție. O absorbție care, de facto, s-a realizat deja demult.

P.N.L., atâta timp cât se află la cheremul lui Dinu Patriciu și pe mâna actualului său președinte de paie și a acoliților săi, este condamnat la inacțiune, la abandonarea doctrinei, ideologiei, valorilor și principiilor liberalismului, la nedemnitate. P.N.L. devine, iată, cu acte în regulă, o sculă a lui Ion Iliescu.

Și logoreicul Crin Antonescu… tace.


***

© Alexandru Dan Mitache • 2010


10 Responses to Și logoreicul Crin… tace

 1. deutchebrak spune:

  PNL a devenit un SRL al lui Dinu Patriciu. Despre ce „dreaptă” vorbim? Singura „doctrină” a acestui mutant politic este „Jos Băsescu!”. Nu uita că Păturiciu a fost întotdeauna adeptul concubinajului cu PSD-ul. Lui i-a mers biznisul bine pe vremea lui Bombo, fiind bun prieten cu DIP. Nu uita că, la alegerile locale pe Bucureşti,a sponsorizat campania contracandidatului propriului partid, aflat într-o alianţă. La Ploieşti, Patriciu, ca şef al filialei PNL Prahova, a negociat pierderea funcţiei de primar de către candidatul PNL, Horia Toma, care avea şanse reale. E drept că pesedistul care a câştigat alegerile fusese angajat al Rompetrol…Crin Antonescu este o mazetă la ordinele lui Patriciu, ca de altfel tot partidul…PNL-ul este la dreapta lui Patriciu, nu de dreapta!

 2. theo spune:

  era clar, pnl este o aripä a stangii, täriceanu il avea pe ilici consultant.

  acum este pe fatzä recunoasterea,.

  catä dreptate avetzi, brätianu a fost camunflajul lor.

  cei ce au ales un läträu mincinos si puturos ca acest

  chiulangiu, pot sä se felicite.

 3. alin spune:

  Crin a zis ca PNL nu face aliante preelectorale cu niciun partid. Daca va face o alianta cu PSD o sa piarda o buna bucata din electoratul de dreapta. Dracu` sa-i pieptene !

 4. Ion spune:

  Nu stiu de Crin, dar mamà mamà ce logoreic a devenit Niels S. – de unde se marginea la probleme economice (parca ?) acum (14:46 la Rtv) este „gueststar” analist politic: presedintele o sa faca, o sa spuna, o sa dreaga. SI „vede” o multime de lucruri cum se vor intampla: ar fii trebuit sa iau note sa „vad” daca le „vede” bine cu prezicerile.

 5. dobermann spune:

  De fapt, dreapta românească este divizată, deci slăbită, din cauza incompatibilităţii intereselor patriciene cu reformele promovate de PD-L. Nea Cucuvelu’ vorbeşte singur…Nu cred că mai contează…

 6. blue2403 spune:

  Când Crin tace înseamnă că ori nu i s-a dat voie să vorbească, ori nu i s-a spus ce să spună.

 7. pnl a devenit de mult olitza de noapte si supozitorul la nevoie al psd…orice urma de doctrina liberala a disparut ca magarul ceatza in momentul in care magarul cu nume de floare a iesit din ceatza tocmai pt a conduce pnl…pacat totusi…

 8. Emilm spune:

  Crin tace?
  O chestie inteleapta: macar nu mai spune tampenii!

  • ALEXANDRU MITACHE spune:

   Vorbește, în schimb, gura fără el. Două mostre, de ieri și de azi:

   • Ieri: pe „Antena 3”, într-o emisiune science-fiction de-un comic desăvârșit (autor Radu Tudor), Crin Antonescu, textual: «E dezirabil de dorit (…)»

   • Azi: pe „B1Tv”, la Știri, ACELAȘI Crin Antonescu, live, despre votul
   liberalilor la moțiunea de cenzură: «Fiecare parlamentar are două bile
   și o conștiință.»
   Chiar așa… și PNL are o astfel de „conștiință” moale în frunte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: