Vanghelie „Plenipotențialul” în America


Dacă Parisul își avea idiotul său, interpretat magistral de Jean Lefebvre, iată că și Washingtonul și-a făcut rost de unul.

Marian Vanghelie, pe care l-aș propune ministru de iecsterne în viitorul guvern socialist-liberal de stânga, colegul și tovarășul lui Chiul Antenescu de alianță, a reprezentat, la Washington, cu cinste Partidul Social-Democrat și „plenipotențial” opoziția din România, dându-se, tacit, ditamai primarul Bucureștiului (felicitări bucureștenilor):

• «Am picat exact cu președintele Chinei, totuși am fost primit la Casa Albă, iar toate întâlnirile au fost FOARTE EXCELENTE.» (sic!)

• «Cred eu că faptul CĂ COnsilierul lui Obama m-a primit la Casa Albă e un pas în față.» (sic!)

«(…) deci sunt lucruri protocolare. Lucruri care se practică în toată lumea. Am primit un de ăla de pus la sticlă, cum se numește? Un dop de cristal de pus la sticlă». (sic!)

Sursa: www.ziare.com

 

Data viitoare când se va duce, în luna mai, va primi, precum Tom Sawyer și la fel de „protocolar”, următoarele cadouri, care vor reprezenta înalta prețuire mondială de care se bucură distinsul nostru ambasador:

«douăsprezece bile, un ciob de sticlă albastră străvezie, un mosor fără aţă, o cheie care nu descuia nimic, o bucată de cretă, un dop de sticlă, un soldat de plumb, o pereche de mormoloci, şase pocnitoare, un pisoi chior, o clanţă de alamă, o zgardă de câine (păcat că n-avea câine!), nişte plasele de briceag, patru coji de portocală şi o cercevea veche, stricată…»ACEST ARTICOL, PRECUM ȘI IMAGINILE DE MAI SUS CONSTITUIE UN PAMFLET ȘI TREBUIE CONSIDERATE ȘI INTERPRETATE CA ATARE


 

***

© Alexandru Dan Mitache • 2011

5 Responses to Vanghelie „Plenipotențialul” în America

 1. theo spune:

  acest tembel incult, in loc sä facä ceva pt. amäratzii din, ferentari,rahova, jarcaletzi, se plimbä si cheltueste banii.

  este un nemernic primitiv.

  in ani de crizä, el aruncä banii.

 2. dadatroll spune:

  Da daca nar fi pamflet cum leai interpreta ca numi dau seama?

 3. theo spune:

  mä mir cu fatza lui, cä nu l-au bägat la zdup.

  ce-o fii intzeles? el nu stie o boabä englezä

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: