U.S.„L”. în parabole imagistice… 

 

***

© Alexandru Dan Mitache • 2011

3 Responses to U.S.„L”. în parabole imagistice…

 1. gorro spune:

  De 20 de ani urmăresc cuprins de stări contradictorii, spectacolul jalnic pe care ni-l oferă clasa “politică” românească. Protagoniştii acestuia sunt orice, dar nu politicieni. Indivizi ajunşi la vârsta senectuţii, marcaţi profund de idealurile sistemului care i-a creat, sau purtători ilegal de ‘Armani’ care nici la maturitate nu au reuşit să se distanţeze de limbajul de licean imberb şi prost.
  Dacă până acum câţiva ani mai apelau la pojghiţa de respect datorat electoratului, cârpită din expresii docte şi fantasmagorice, acum se scutură de ea precum câinele ieşit din apă.
  Nu se mai sfiesc să jignească un întreg popor, minţindu-l în faţă şi ignorându-i capacitatea de înţelegere.
  Lideri (???) de partide declară fără a li se urca sângele în obraji, că oamenii lor nu vor vota nicio lege iniţiată de cutare partid. Contează pt ei că legea ar fi bună, oportună şi strict necesară? Sau că la rându-le ar fi lansat aceeaşi lege, dacă s-ar fi aflat la guvernare? NU!!!
  Subcedarea interesului general, celui de partid (sau în cele mai multe cazuri, personal), a devenit o cutumă.
  Un oarecare ins, dominat de conştiinţa propriei ternităţi şi impotenţe, se lansează în politică mânat de acel imbold atât de caracteristic etniei ţigăneşti: “degeaba am, dacă nu mă invidiază toţi duşmanii”. Ajuns printr-o conjunctură delirantă şef de partid (?) şi de trust media, el îşi doreşte nici mai mult, nici mai puţin, să devină şef de ţară. Drept care, îşi asumă fără să facă riduri, declaraţia conform căreia Băsescu va fi suspendat până la 25 martie. Amănunte ca legislaţia care prevede condiţiile în care preşedintele poate fi suspendat, nu fac obiectul studiului domniei sale. A ajuns să se creadă atât de puternic, încât îşi poate permite să eludeze toate normele în vigoare.
  Un alt individ, cam repetent de felul lui şi chiulangiu prin născare, dă drept sigură o moţiune de cenzură cauzatoare de prăbuşire de guvern, tot la dată fixă (tot martie). Repezit băiatul. Actualul guvern nici nu a apucat să purceadă la elaborarea unei teme care să justifice o atare moţiune, că deja omul nostru şi-a şi comandat limuzina de prezident.
  Se impune o concluzie. Se va relua scenariul din 2007. Deşi nicio televiziune, niciun ziar, niciun politician sau analist nu s-au obosit atunci să lumineze pulimea asupra UNUI SINGUR MOTIV care să fi justificat suspendarea preşedintelui (cu excepţia genericului A ÎNCĂLCAT CONSTITUŢIA), a fost suficientă alcătuirea unei majorităţi parlamentare.

 2. Popa I. spune:

  Cand se vor trezi ultimii naivi care nu vad evidenta si uratenia si nepricepere si multe altele ce vor face?
  Cati din cei care au crezut in Constantinescu cred acum in Basescu? Cati din cei dezamagiti atunci sunt dekja si acum si restul vor fi curand.
  Chiar nu se vede limpede ?

 3. Popa I. spune:

  Se pare ca noua asociere a lovit f precis si cei ramasi fideli au simtit lovitura mortala…
  Da asa e democratia … doare.. si o sa va mai doara dragi naivi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: