© / 02 OCTOMBRIE 2011 – „Noua Republică” și „Vechile Metehne”


Constat că de-abia a apărut „NOUA REPUBLICĂ” și „civicii” au început s-o ia la rost sau chiar să-i bage strâmbe. Că dacă ceva nu-i făcut de ei, cu ei sau măcar pentru ei, tre’ să fie desființat. Așa că „binevoitorii” caută noduri, în loc să zică bodaproste că s-a ivit cineva – Mihail Neamțu – care și FACE nu numai zice că ar trebui făcut, precum mulți teoreticieni ai bunului simț politic.

Oricum mișcarea se va umple fatalmente de noroi pe bombeuri când va ajunge în „faza pe județ”, dar măcar jobenul să nu-i fie bască.

Nu știu de ce, dar în România se pare că mereu câștigă – lejer și fără propagandă – mișcarea subversivă intitulată „Vechile Metehne”.

 

***

© Alexandru Dan Mitache • 2011

10 Responses to © / 02 OCTOMBRIE 2011 – „Noua Republică” și „Vechile Metehne”

 1. victor L spune:

  Scurt: din pacate ai intuit adevarata fata a „civicilor”. Ei, numai ei sint stiutorii.

 2. Emil spune:

  Alex, imi amintesc de Ion Iliescu prin sfarsitul anilor ’90: cum „ceilalti” erau sprijiniti de catre niste ONGuri, a CERUT sa infiinteze si ei (adica ai lui, intelegi) niste d’astea! Se pare ca a fost ascultat.

 3. alin spune:

  Mihail Neamtu e mult prea legat de Lazaroiu ca sa il poata lua cineva in serios. Pt. orice om zdravan la minte e clar ca Miscarea Populara ( care cica „prinde radacini” – sic!) si Noua Republica sunt niste avortoni fara orizont. De esenta Miscarii Populare cat si a Noii Republici e faptul ca critica opozitia si sunt de acord cu guvernul. Sa mori de ras. Dap….o sa aiba mare aderenta la popor. Dar nu acum…..

 4. Nicole Tudor spune:

  @alin: as dori sa-ti precizez cateva lucruri: Nu Miscarea Populara – care nu exista pana acum – prindre radacini. Ci Noua Republica.
  Si da, iti confirm: Miscarea prinde radacini!

  Daca tu nu esti, citez, „avorton fara orizont”, ar trebui ca lucrul asta sa-ti dea de gandit. 🙂

  • ALEXANDRU MITACHE spune:

   Nicole, e o manipulare US„L”-istă. Le e frică de orice inițiativă de dreapta pentru că știu că stânga nu are nicio soluție și că asta se va afla. Maschează intrigile astea în dosul unui aparent pedelism.

   • alin spune:

    Dap….de parca exista dreapta si stanga in Romania. Sau, daca prin absurd exista , parca stie marea majoritate cu ce se mananca. Sunteti chiar hazliu.

    • ALEXANDRU MITACHE spune:

     Dacă „marea majoritate” nu știe, după 22 de ani, ce-i aia dreapta sau stînga, atunci marea majoritate să NU AIBĂ DREPT DE VOT. Să fie obligată să muncească și să învețe.

     • alin spune:

      Nu pot sa spun ca nu sunt de acord cu dvs. Educatia politica nu se face de pe o zi pe alta. Asa cum noi faceam la scoala educatie politica si economica de natura socialista si comunista asa trebuia sa se faca la scoala cel putin o ora pe saptamana de cutura si istorie a democratiei. Dar cine vrea cetateni informati care sa voteze in cunostinta de cauza ? Vrem doar idioti care pot fi prostiti cu un kil de ulei si un peste stricat si in capul carora bubuie ritmurile de manele. Cam asta avem acum.

  • alin spune:

   Nu conteaza ca sunt sau nu sunt avorton … conteaza ca miscarea prinde radacini……hahaha….

 5. Vechile formatiuni, nesigure pe bazinele lor electorale, nu pot vedea cu ochi buni aparitia unor concurenti redutabili. PNL si UNPR, erodate la guvernare, nu pot ceda prea mult electorat Miscarii Noua Republica, chiar daca fondatorul, dl. Mihail Neamtu, cunoscut ca director stiintific este un eminent filosof, teolog si eseist, care este evident ca ar gasi, ca specialist cu expertiza germana si britanica, o deosebita consideratie apropiindu-se de Partidul Poporului, cum era cât pe-aci sa se intâmple pe GPS si la Timisoara, de 1 octombrie 2011. Pacat ca cele doua noi formatiuni preocupate cu adevarat de innoirea vietii noastre politice nu s-au armonizat pentru un Summit istoric pe Bega! Ele era ideal sa incheie un pact de neagresiune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: