„DA!” votului prin corespondență


***

© Alexandru Dan Mitache • 2011

12 Responses to „DA!” votului prin corespondență

 1. alin spune:

  Nu sunt de acord cu votul prin corespondenta si nici macar nu sunt de acord ca cei care nu au domiciliul in tara ar trebui sa voteze. E o parere personala. Dar cred ca Basescu isi va impune acest vot in speranta ca vor trage ceva voturi din diaspora. Problema este ca daca acum se vor folosi de acest vot pedelistii , maine se pot folosi si altii poate chiar mai rai decat ei. Sper macar sa faca o lege buna si sper ca sa se poata contola daca a votat cineva sau nu in numele altcuiva.

  • ALEXANDRU MITACHE spune:

   Aveți o opinie ciudată. Noțiunea de „domiciliu” este anacronică și relevă reminiscențe comuniste. Oricine poate locui cât vrea unde vrea. O persoană care muncește în străinătate nu ar trebui să voteze, deși întreaga sa familie se află în România???
   Nici nu mai vorbesc despre „competența” de a vota. Adică n-ar trebui să voteze un român parizian, dar are voie să voteze o putoare rurală căreia îi scot soldații apa din curte în timp ce el stă la crâșmă cu rachiul în față?

 2. alin spune:

  Da domnule. Putoarea rurala traieste in tara aceea si e condusa de niste indivizi pe care nu i-a ales ea ci – practic – i-au fost impusi dinafara. Parizianul trebuie sa voteze la Paris iar la Poplaca trebuie sa voteze doar cei care locuiesc si traiesc efectiv acolo. Ar trebui-de lege ferenda- ca cei care nu stau efectiv in tara cel putin 180 de zile intr-un an sa nu poata vota decat acolo unde aleg sa locuiasca … la Paris sau la Londra . Da …. probabil ca sunt anacronic si comunist dar sper ca mi se permite dreptul la o amarata de opinie .

  • gorro spune:

   Ar trebui???
   De trebuit, ar trebui ca nici pensionarii să nu voteze. Cu ce drept hotăresc ei în numele meu, viitorul copilului meu?
   Şi în ziua de azi, încă mai sunt destui care îl caută pe Iliescu pe buletinele de vot.

   • alin spune:

    E doar o opinie. Stiu ca voia lui Base va triumfa pana la urma. Vedeti doar cum faceti legea aia a votului prin corespondenta ca , daca se va face doar cu intentia de frauda , se pot folosi si altii de ea. Altii poate chiar mai nasoli decat pedelistii….Deci mare atentie.

    • gorro spune:

     Poezioare! V-aţi însuşit cu abnegaţie tezele liderilor de usele. Nici nu a fost dezbătut textul legii în parlament, şi deja aţi şi pus apostila:
     „Se va fura”.

     • alin spune:

      Astea sunt texte manipulative. Eu am zis doar ca sunt sigur ca legea cu pricina o sa aiba castig de cauza si ca sa aveti grija. Daca tot faceti o lege din asta – si se pare ca o sa o faceti – macar faceti o lege europeana , civilizata. Atata tot.

 3. gorro spune:

  Nu reuşesc să depistez motivul pt care puneţi carul înaintea boilor. Ce anume vă îndrituieşte să lansaţi acuzaţii înainte ca legea să fi fost adoptată, sau mai mult chiar, înainte de a i se cunoaşte conţinutul?

 4. gorro spune:

  Completare la postarea precedentă.
  Dacă PNL nu s-ar fi aliat cu PSD, nu ar fi avut niciun motiv de teamă legat de votul prin corespondenţă. Este arhicunoscută reticenţa românilor din diaspora faţă de curentul comunist cu faţă umană. De la căpşunar, la profesor universitar, românii de peste hotare au intrat în contact cu societatea democratică adevărată. Şi în consecinţă, nu mai înghit balivernele politicianului de sorginte pesedistă.

 5. alin spune:

  Daca si cu poate s-au dus sa inoate…..Bre Gorro ….eu iti zic doar sa fii atent la ce lege dau astia ai tai….atata tot….

 6. Adrian spune:

  Eu cred ca fortele binelui ar trebui sa castige alegerile din oficiu, iar cei rai sa fie eliminati din start si fara drept de apel.
  Cel mai mare inamic al democratiei este excesul de democratie.

  • blue solar spune:

   Aveti dreptate domnule. Fortele binelui o sa castige pana la urma. Stiti cand … la Armaghedon. Dar pana atunci tre sa judecam singuri cu capul nostru. Faptul ca Adam a muscat din fructul pomului cu pricina nu ne e de absolut niciun folos. Tot nu stim ce sa facem . Doar intuim.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: