Întrebare (mai mult) retorică…


Pun aici o întrebare mai mult retorică.

Nu trebuie să-mi răspundă nimeni.

Fiecare trebuie să-și răspundă sieși.

După ce, de trei zile încoace, au fost dezvăluite toate antecedentele contravenționale ale domnului Huidu, după tot ceea ce știți cu certitudine despre el (nu ceea ce bănuim sau ni se pare), după acest accident, v-ați trimite copilul la Brașov într-o mașină condusă de el?

 

***

© Alexandru Dan Mitache • 2011

4 Responses to Întrebare (mai mult) retorică…

 1. gorro spune:

  Întrebarea e „foarte” retorică.
  Evident, nu! Dacă nu l-a ajutat mintea la a avea grijă de proprii lui copii, ….eh. Ce să mai vorbim?
  Vorba unuia:
  – Dacă în loc de Logan, venea un TIR?

 2. blue solar spune:

  Nu cred ca accentul trebuie pus pe antecedentele lui contraventionale in materie rutiera. Cred ca trebuie sa ne gandim cum sunt facute examenele medicale la obtinerea carnetului de conducere sau la reinnoirea lui. Eu unul stiu destui oameni care nu vad prea bine cu ochii si conduc de nu au nicio treaba. Stiu oameni cu boli cardiovasculare si hipertensiune arteriala aflati de ani de zile sub tratament care conduc fara nicio grija desi pe multe dintre medicamentele cu pricina scrie clar ca sunt contraindicate la volan. Si cred ca mai sunt destule situatii medicale care ar impune ca omul respectiv sa fie pieton. Sunt o gramada de potentiali Huidu peste tot dar se pare ca nu constientizam. Se face scandal o saptamana pe la televizoare apoi iarasi uitam pana la urmatoarea nenorocire si tot asa.

 3. blue solar spune:

  Domnule Mitache, eu o sa-ti povestesc o intamplare din viata mea.Eu am avut o infectie la ochi cu un virus luat din Venezuela. Acel virus m-a adus in pragul mortii dar am scapat cu ajutorul unui doctor din UK. Totusi am ramas cu urmari. Nu mai am acuitate vizuala pe timp de noapte. Ce credeti ca am facut ? Am mai condus pe timp de noapte ? Eu va spun ca nu . Si n ca nu as vrea ci ca imi dau seama ca o sa omor pe cineva sau chiar pe mine insumi si pe cine e in masina mea.

 4. blue solar spune:

  Apropo de reinnoirea carnetului se conducere. Carnetul de conducere e valabil 10 ani dar daca o sa il reinnoiesti cu cateva zile inainte de expirarea celor 10 ani nu mai trebuie sa faci din nou examenele medicale. Eu cred ca asta este o masura criminala. Ar trebui ca la cel mult 5 ani sa fie obligatorie reevaluarea starii de sanatate a soferilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: