Mircea Badea, personaj de traforaj cu penaj


Îmi amintesc că mai an, niște cocoșei frumos decupați din carton presat, se jurau pe mă-sele altora că ei, gata, pac, fac grevă fiscală, dându-le, pardon, știți voi ce, lui Boc și ministrului de atunci al finanțelor, Vlădescu. Și-i mai și instigau pe niște amărâți fraieri să facă la fel, care s-or fi trezit ulterior și cu majorări.

Bineînțeles că autoumflații cu pompa în penele proprii n-au făcut nimic. Decât praf în jur. Obișnuiți să se simtă în siguranță doar agățați de oglinda retrovizoare a unora ca Dan Voiculescu sau Sorin Ovidiu Vîntu, deși put, acest gen de agitatori sunt de-o lașitate exemplară.

Azi, același tip de viteji cu mușchi în coate, se pregătesc să violeze recensământul. Ca data trecută, doar cu gura.

Unul dintre acești locuitori de colivii este, desigur, din nou, pitpalacul cu pene-n cur Mircea Badea, care se jură inutil că nu răspunde la recensământ, deorece recenzorii nici n-o să-l caute.

El va fi recenzat la domiciliul lui Dan Voiculescu, pe formularul destinat animalelor de casă ale familiei.

***

© Alexandru Dan Mitache • 2011

4 Responses to Mircea Badea, personaj de traforaj cu penaj

  1. blue solar spune:

    Daca omul nu vrea sa raspunda la intrebarile respective si isi accepta amenda nu stiu ce aveti cu el ? Nu e el cel mai nasol om din Romania. Sunt altii mai naspa decat el……

  2. gorro spune:

    Nu e vorba aici de atitudinea persoanei private mirceabadea, ci de felul în care omul de televiziune mirceabadea înţelege să-şi folosească poziţia, în scopul denigrării unui act perfect normal şi necesar. Astfel de „iniţiative” a mai avut individul, şi când cu diferitele scrutine electorale, instigând populaţia la neparticipare.
    În crisparea sa dementă a devenit atât de previzibil, încât oricine îi poate anticipa reacţiile. Cu atât mai mult, cu cât paleta expresivităţii sale lingvistice se reduce pe zi ce trece. În curând nu va mai fi nevoie să apară live la măsuţă, o simplă fotografie de-a sa cu ochii bulbucaţi şi gura schimonosită, fiind suficientă pt înţelegerea mesajului onomatopeic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: