Ponta cu mălaiul


A trecut cu totul neobservată o dovadă din categoria „super-supremă” a prostiei bietului Victor Ponta.

După cum se știe, Prostănacul II l-a adus în România pe Tony Blair, plătindu-i un onorariu de 200.000 Euro și un comision gras grasului de Bogdan Teodorescu, codoș.
Că PSD e dator vândut și cu portăreii la ușă este un fapt notoriu, cert, lichid și exigibil.

Poanta care-l face pe Ponta „Fraierul națiunii” este că, pe banii PSD-ului (o nouă datorie), el s-a ales de la Blair doar o lecție de antipopulism de clasa I, devastatoare la nivelul „programului” US„L”, lecție pe care i-o tot predă Băsescu moca de 3 ani, dar pe care nici derbedeu’, nici repetentu’ n-o învață. Vorbind despre componenta economică a discursului politic („ideea de a păstra, mai ales într-un an electoral, un discurs pragmatic pe teme economice, foarte serios, că în zona asta nu este loc de populism şi de promisiuni pe care nu poţi să le ţii”), Tony Blair l-a scuipat cu boltă și pe QL Antonescu, pe care nu și-l imaginează nimeni silabisind măcar „P.I.B.” în vreuna din compunerile sale orale cu care încântă cirezile seara.

În schimb, în contul aceluiași onorariu, Mihai Răzvan Ungureanu a beneficiat de o jumătate de oră cu Blair, pe gratis. Conversație de oameni mari, după ce Goe a fost trimis la culcare.

Toată tărășenia este perfecta ilustrare a golănismului despre mersul la dame: „Tu vii cu mălaiul, eu vin cu futaiul”.

***

© Alexandru Dan Mitache • 2012

7 Responses to Ponta cu mălaiul

 1. paul155 spune:

  Un alt politician admirat de Pont este si Che Guevara.Acum astept dezvelirea unui bust in curtea PSD.

 2. Ungureanu Paul spune:

  E interesant postul si blogul tau, abia acum l-am descoperit. Chiar daca nu impartasim aceleasi idei suta-n suta. Cred ca voi mai reveni, sper sa putem dezbate civilizat si argumentat. 🙂

  Hm, ideea ca Blair sa predea lectii de buna guvernare…a spus niste truisme pe mega-multi bani. Nu stiu cat efect ar putea avea si trasnferul de capital de imagine. Iar viziunile celor doi lideri sunt atat de diferite….totusi, misto dezbaterea cu Razvan Ungureanu.

  P.S.: sa clarific orice nelamurire, ideile noastre mai nuantat diferite nu il acapareaza sub nicio forma pe V. Ponta. :))

  • ALEXANDRU MITACHE spune:

   Dacă vă uitați la contul lui Ponta de pe Facebook, veți constata că pune mare preț pe panarama făcută cu Blair. Ba chiar a avut tupeul tâmp de a scrie acolo – citând un comuniact PSD – că el l-a primit pe Blair la… cererea acestuia. Adică i-a acordat o audiență. 😀
   E un personaj absolut penibil.

 3. mihai spune:

  draga Alexandru, unde e exuberanta d’altadat’ a blogului tau? niste nemernici au intinat nobilele idealuri ale conductorului iubit….

  • ALEXANDRU MITACHE spune:

   Cum unde e? N-o vezi? Articolul ăsta e chiar foarte tare. Nu-i așa? 😀
   E drept că Facebook-ul e mai eficient și mai interactiv.
   Despre domnii Goe ăștia doi e destul de puțin de scris. Psihiatria nu e specialitatea mea. Nici puericultura. Am devenit ușor milos.
   Despre cine să scriu? Despre Olguța Vasilescu, despre Mazăre, despre madam Câmpeanu? Că doar ei mai reprezintă ceva în US„L”… Până și pe garantatorul Vanghelie sau pe Chiliman i-ați nimicit. Noroc cu Frunzăverde că v-a mai băgat ceva sânge în instalație. 🙂
   Hai noroc!

 4. Gabi Parascovici spune:

  Va doresc sarbatori fericite!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: