From Cayman with love…


Subiect de Robert Ludlum sau de Frederick Forsyth…

Un dictator african corupt, zi-i zicem Poponta Kinte, stăpân peste o țară bogată în gaze de șist, se gândește să tragă un ce profit personal din exploatarea acestora.

Cum țara pe care o conduce e prea înapoiată și prea săracă pentru a face rost de tehnologia de extracție și cum ochii firavei opoziții din exil, dar și cei ai Organizației Unității Africane sunt cu ochii pe el, dictatorului îi vine o idee. Simplă…

Plăcându-i milităria, pentru care și-a acordat titluri militare nemeritate și false, dar și filmele după Ian Fleming pe care și le regizează singur și în care joacă rolul celebrului agent Copy Paste, Poponta Kinte își angajează, în calitate de consilier personal, un fost general, așa zis expert militar, în fapt un simplu mercenar mai galonat, care, culmea întâmplării, este foarte implicat în compania străină cu care țara dictatorului tocmai a încheiat contractul de exploatare a gazelor.

Evident, onorariul acestuia, baban, este plătit din bugetul și așa precar al republicii bananiere patronate de dictatorul nostru, Poponta Kinte.

Lunar, din trezoreria țării pleacă un purcoi de bani spre contul generalului consilier, absolut legal, pe bază de factură.

Și la fel de lunar, din contul generalului consilier iese discret, spre un cont anonim deschis la First Bank of Cayman Islands, cam 95% din suma care intră.

Ghiciți epilogul romanului în care lumea află al cui este contul cel anonim de la First Bank of Cayman Islands…

Romanul este cu happy end…

© http://www.robertamsterdam.com/putinpaw.jpg

***

© Alexandru Dan Mitache • 2012

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: