Referendumul și cele 5 atitudini posibile


Din moment ce s-a confirmat – sper că fără echivoc – că referendumul va fi validat de către Curtea Constituțională numai dacă la urne se prezintă 50% + 1 din cetățenii cu drept de vot înscriși pe liste, adică va fi un referendum CU PRAG, este clar că NU TREBUIE VOTAT!

Există, în acest moment, 4 atitudini posibile:

 1. Prezența la vot și votul „DA” ale useliștilor, ale puturoșilor, ale pomanagiilor și ale inconștienților, ale ne-europenilor, adică o atitudine BANDITESC-IRESPONSABILĂ.
 2. Prezența la vot și votul „NU” ale celor care țin cu Traian Băsescu, dar care n-au înțeles despre ce e vorba, adică o atitudine IGNORANTĂ.
 3. Boicotarea referendumului prin neprezentare, motivată de strategia neîntrunirii majorității care ar l-ar valida constituțional, adică o atitudine PRAGMATICĂ.
 4. Boicotarea referendumului prin neprezentare, motivată prin dorința exclusivă de a nu cauționa un act abuziv, ilegal și nedemocratic reprezentat printr-un PUCI, adică o atitudine IDEALIST-MORALĂ.

Atitudinile 1 și 2 sunt, categoric, dăunătoare democrației din România prin consecințele extrem de grave, catastrofale chiar, pe care le-ar putea avea, pe termen scurt, mediu și lung, dacă referendumul ar fi validat de Curtea Constituțională și dacă Traian Băsescu – singura și ultima piedică rămasă în calea mafiotizării țării – ar fi demis.

Atitudinile 3 și 4 sunt, la fel de categoric, binevenite din moment ce ele reprezintă, în fond, un REFUZ al demersului US„L” și al complicilor săi de a-l demite pe Președintele Traian Băsescu, prin combaterea atingerii „pragului” și deci prin invalidarea referendumului..

Problema care apare este aceea a propagandei puciștilor, care deja ignoră ideea de REFUZ AL CETĂȚENILOR FAȚĂ DE LOVITURA DE STAT, asimilând-o INDIFERENȚEI CETĂȚENILOR FAȚĂ DE TRAIAN BĂSESCU. Goe Ponta a declarat foarte răspicat că nu contează decât cei care se prezintă la vot, restul constituind, din punctul său de vedere, o mulțime nulă.

În sfârșit – mi-e și groază să mă gândesc – ar putea apărea o a… 5-a atitudine, care ar fi și cea mai mizerabilă dintre toate. O atitudine „à la Nicușor Dan”.

Se știe că acest sinistru personaj de paie a militat, în 2007, PENTRU suspendarea Președintelui Traian Băsescu. Se mai știe că această marionetă a US„L” a mizat și s-a folosit de „candoarea” unor „naivi” ale căror minți le-a tirbușonat făcând pe „democratul imparțial”.

Or, tocmai în numele acestui „justițiarism politic” ar putea ieși Nicușor Dan, sau un erzaț al său, cu ideea ca „telectualii cu conștiință” SĂ SE PREZINTE LA REFERENDUM ȘI SĂ PUNĂ ȘTAMPILA ȘI PE „DA” – PENTRU SANCȚIONAREA „DICTATORULUI” – ȘI PE „NU” – PENTRU SANCȚIONAREA DEMOLATORILOR DEMOCRAȚIEI -.

Intenția și rezultatul unui asemenea demers ticălos sunt evidente. Întrebarea „cui prodest?” nici nu se mai pune.

Așa să ne ajute și, mai ales, să ne păzească Dumnezeu!

***

© Alexandru Dan Mitache • 2012

14 Responses to Referendumul și cele 5 atitudini posibile

 1. Taticu' spune:

  Absolut corect. Boicot!

 2. Adrian Stoica spune:

  Dupa mai multe decenii de observare sistematica a comportamentelor oamenilor si ramelor, un important grup de oameni de stiinta au constatat urmatoarele:
  1. ramele traiesc sub pamant, se hranesc cu diverse deseuri organice, nu au constiinta, nu au educatie, mor daca sunt expuse unei lumini puternice si, mai ales, NU VOTEAZA NICIODATA
  2. in general, oamenii traiesc deasupra pamantului, nu mor daca sunt expusi la lumina – unora chiar le place -, au educatie, constiinta , opinii, si, mai ales, lupta pentru dreptul la exprimare, inclusiv prin intermediul votului.
  Cu toate acestea, sunt si oameni care se aseamana destul de mult cu ramele: aceia sunt PRAGMATICI si au o atitudine IDEALIST-MORALA?!!!
  Boicotati, boicotati, ceva tot va ramane!

  • ALEXANDRU MITACHE spune:

   Teoria dv. e valabilă exclusiv la ALEGERI, nu și la REFERENDUM.

   Referendumul acesta este O PROPUNERE de demitere a președintelui formulată de US„L”, propunere ABUZIVĂ, NECONSTITUȚIONALĂ și NEDEMOCRATICĂ pe care noi avem nu numai dreptul ci și datoria s-o ignorăm, adică s-o… sictirim.

   Dv. sunteți un mic agent US„L”, gen Nicușor Dan.

  • ALEXANDRU MITACHE spune:

   Nu vă mai aprob propaganda uselistă.
   Faceți-o pe forumurile Antenei 3 sau Realității Tv.
   Acolo veți găsi spălații pe creier de care aveți nevoie.
   La revedere.

 3. dorin58 spune:

  Părerea mea:
  1. Ştiind cine organizează referendumul, presupun existenţa pericolului ca o parte din buletinele de vot rămase, să fie completate de către alţii, cu atât mai mult cu cât nu există un sistem informatizat care să gestioneze voturile. N-ar fi de mirare, după câte am văzut în ultimul timp.
  2. Dacă Băse se va reinstala la Cotroceni în urma neatingerii pragului, useleaua nu va şovăi să-l spurce, să-l înjure, mai dihai decât până acum. Plus că, vor găsi cu grăbire motive pt o nouă suspendare.
  3. Useleaua îşi va mobiliza electoratul fidel în aşa fel încât se vor întruni cele 50%+1 voturi necesare. La alegerile locale s-au prezentat peste 60%, deci nu va fi o problemă.
  4. Sunt în totalitate de acord cu boicotul ca protest împotriva nelegiuirilor useliste. Însă, nu sunt atât de naiv încât să cred că lolek şi bolek se vor apuca de bocit ca urmare a acestuia. Dimpotrivă, îşi vor sparge bucile care le ţin loc de obraji de atâta râs.
  5. Am observat atitudinea ta şi la alţii, pe care îi apreciez nespus. Jurnalişti, oameni politici, prieteni, cunoştinţe. Era cât pe ce să mă las sedus de ea. Practic, şi acum sunt încă nehotărât. Băse a ajuns la peste 30% în sondaje. Nu ştiu! Cred că mă voi hotărî în ultimul ceas.

  • ALEXANDRU MITACHE spune:

   Ce va zice US„L” după ce Băsescu revine la Cotroceni nu mai contează.
   Lumea întreagă va ști că cei care nu s-au prezentat au tras un șut în cur US„L”-ului. Iar de o nouă suspendare nici nu poate fi vorba. Le trebuie ALTE motive și Europa nu va tolera o nouă lovitură de stat.
   60% de la locale au fost cu tot cu PDL. Nu uita scorul POLITIC obținut de US„L”: SUB 50% din cei prezenți la urne.
   Riscul validării e prea mare. Eu stau acasă.

   • dorin58 spune:

    OK! Deja luasem hotărârea de a nu participa, înainte de a-ţi vedea răspunsul.
    Şi totuşi: – Cele 9 milioane de români care ar trebui să voteze pt ca referendumul să devină valid, nu sunt chiar 9 milioane. Chiar dacă luăm ca bază de calcul penultimul recensământ. Din cele vreo 20 de milioane, cam 3-4 milioane sunt stranieri, iar majoritatea voturilor lor sunt improbabile, ştim noi de ce. Apoi, cel puţin două milioane sunt nemajori. Iată cum ajungem lejer la cifra de 7 milioane de voturi necesare validării.
    Cu toate astea, nu merg la vot.

    • dorin58 spune:

     Şi, încă ceva! E aproape sigur că parlamentul îl va pune sub acuzare pe Băsescu pt înaltă trădare, conform art. 69 din const. Motivele (of course) sunt derizorii, sau chiar inexistente, dar când a contat asta? Din momentul punerii sub acuzare, şi până la decizia ÎCCJ, preşedintele e suspendat de drept(?).
     Aşa! Acum, o altă belea. Dacă parlamentul va proceda la punerea sub acuzare înainte de 29 iulie, Băse va rămâne suspendat în continuare, celor 30 de zile acumulate până atunci adăugându-li-se restul de până la verdict. Astfel, Băse poate acumula 3 luni de suspendare, termen la care se pot organiza alegeri prezidenţiale anticipate, vezi art. 97/2 din const.
     Magistraţii aflându-se în vacanţă, e de presupus că termenul va fi atins fără nicio problemă.
     Mai rămâne de cântărit varianta în care ÎCCJ se va întruni în şedinţă de urgenţă, dacă nu cumva guvernul va trasa o OUG prin care să o interzică.
     Devine din ce în ce mai interesant. lolek şi bolek au impresia că UE şi întregul vest, au la îndemână doar comunicatele Monicăi Macovei pt a judeca situaţia.

     • dorin58 spune:

      Erată: în rândul al treilea, se va citi art 96, în loc de 69.

     • ALEXANDRU MITACHE spune:

      Nu cred. Ar fi ultima dovadă de care întreg mapamondul ar mai avea nevoie pentru a constata că în România a avut loc o LOVITURĂ DE STAT. Adică exact ceea ce US„L”-ul neagă chiar prin acuzația asta.

    • ALEXANDRU MITACHE spune:

     La locale, anul acesta, pentru primari au votat peste 10 milioane de cetățeni, evident inclusiv pedeliști.

  • ALEXANDRU MITACHE spune:

   Uite aici o teorie apropiată de a ta…

   http://www.bzi.ro/si-daca-basistii-nu-se-duc-la-vot-302178

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: