Voyage, voyages…

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

3 Responses to Voyage, voyages…

 1. anni-lorei m. spune:

  incep sa cred ca si tu crezi ca se poate …..sa ne revenim, adica tara, oamenii, copiii, batrinii…..apoi poezia, profesorii….natura, strazile, parcurile, pasarile, streasinile, usile de la metrou, ferestrele din rahova, latratul cateilor….copiii, mai ales copiii si tinerii…
  m-ai miscat rau de tot cu credinta asta puternica, pe curind

 2. Monicca2654 spune:

  incep sa cred ca si tu crezi ca se poate …..sa ne revenim, adica tara, oamenii, copiii, batrinii…..apoi poezia, profesorii….natura, strazile, parcurile, pasarile, streasinile, usile de la metrou, ferestrele din rahova, latratul cateilor….copiii, mai ales copiii si tinerii…
  m-ai miscat rau de tot cu credinta asta puternica, pe curind

  +1

 3. Ștefan GHIOC spune:

  Am citit articolul privitor la crimele de la KATYŃ.
  Nu sunt de acord cu expresia „este poate cea mai notorie dintre crimele lipsite de sens ale lui Stalin”.
  Începând de la Petru cel Mare Imperiul Țarist și continuând cu urmașul acestuia – URSS, conducerea de la Kremlin nu a făcut nimic fără sens.
  Sensul este dat de toate crimele făcute în țările LIMITROFE , înțelegând prin LIMITROFE nu neapărat vecine cu granițele lor fizice ci vecine (deci limitrofe) cu INTERESELE lor expansioniste.
  CRIMA poate este făcută în grabă și nu îndeajuns analizată din punctul de vedere al criminalului care vrea să nu fie prins ca și criminal. Acest lucru poate fi spus. Dar că această mare crimă este lipsită de sens este ca și cum NU AM VEDEA NICI UNA DIN CRIMELE ÎNFĂPTUITE DE RUȘI ÎN ULTIMII 200 DE ANI.
  Așa cum am mai spus rușii sunt foarte buni jucători de șah și toate faptele lor sunt gândite ca și o partidă continuă de șah.
  Deci mișcările sunt foarte bine gândite.
  Că mișcarea a fost mult mai proastă decât au crezut-o inițial și că și-au făcut un dușman definitiv dintr-un posibil adevărat aliat (prieten nu cred, pentru că polonezii nu-i iartă pentru fapte mult mai vechi), asta este altceva. Dar nu ,,lipsită de sens,,.
  Crima este cea mai la îndemână faptă pentru a cuceri și ține sub ocupație POPOARELE deoarece naște frica și reacții care pot fi controlate apoi în rândul celor cuceriți.
  De aceea a fost utilizată de-a lungul istoriei și una din trăsăturile popoarelor ,,barbare,, (de aici atributul de barbarism) era utilizarea crimelor în masă pentru a transforma frica într-un factor social ,,paralizant,, încât, de cele mai multe ori orașe, populații se supuneau armatelor invadatoare pentru a se evita ,,distrugerea totală,,.
  Apariția creștinismului, creșterea vitezei de comunicare , dezvoltarea civilizațiilor moderne a dus la ,,catalogarea,, faptelor care au la bază crima și ulterior la încercarea de disimulare, din partea celor care le săvârșeau, a acestor fapte.
  Acolo se cadrează și crimele făcute asupra poporului polonez de către regimul stalinist.
  Acești oameni NU ACCEPTAU CA CINEVA, SAU CEVA SĂ LI SE OPUNĂ.
  DIN PĂCATE, FAPTELE DIN ISTORIA RECENTĂ (vezi UCRAINA) DEMONSTREAZĂ CĂ LUPTA LOR ARE UN CARACTER PERMANENT.
  Se desfășoară sub toate formele (economic, diplomatic, informativ, subversiv, media, divizare internă, religios, utilizarea diversității pentru a naște conflicte, armat etc. etc).
  Un profesor universitar australian, de origine română, spunea că, dacă ar putea, ar lua România într-o bocceluță și ar duce-o oriunde pe pământ numai să nu fim vecini cu Rusia.
  Se vede că are dreptate, deoarece, nu mai suntem vecini cu Rusia dar suntem vecini cu ,,interesele,, Rusiei lucru care este tot periculos.
  Din păcate!

  Toate cele bune!

  SG

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: