Concluzii la cald: Neglijenţele lui Băsescu


După părerea mea, care sunt o fire mai combativă, Traian Băsescu a comis următoarele neglijenţe:

 1. Trebuia să insiste până la KO pe minciuna lui Geoană din timpul celeilalte confruntări, în trei, când a spus că nu s-a întâlnit cu Vântu.
 2. Trebuia să-l facă praf pe Geoană arătând că acesta a repetat, ca un papagal, că „de săptămâna viitoare” şi „până la Crăciun” rezolvă toate problemele ţării pe 15-20-50 de ani de-acum încolo.
 3. Trebuia să-l ridiculizeze pe prostănac pe tema volumului incredibil de promisuni cu implicaţii financiare şi economice fără nicio acoperire, pentru care nici bugetul SUA nu ne-ar ajunge.
 4. Trebuia să scoată în evidenţă că Geoană vorbea mai mult despre ce va face Iohannis decât ce va face el însuşi. Aveam impresia că Iohannis este candidatul, nu Geoană.
 5. Trebuia să sublinieze mai tare faptul că, de aproape două săptămâni, Geoană şi-a abandonat partidul, doctrina, programul, colegii, trecutul, apărând parcă în postura incredibilă şi stupefiantă de candidat „independent” liberal. Cine poate crede că PSD-ul a fost brusc anesteziat cu tranchilizantele liberale?
 6. Trebuia să insiste mai mult pe inconsistenţa politică şi dependenţele politice ale lui Geoană.
 7. Trebuia să insiste pe faptul că este nepermis ca un politician care vrea să fie preşedintele românilor să nu ştie cine este Nicolae Popa, un personaj care a pagubit sute de mii de români, fiind condamnat definitiv la 15 ani de închisoare.
 8. Nu i-a amendat multiplele agramatisme – de genul „mult mai pozitiv”, sau „am avut decât scandal” – şi celelate gafe monumentale.

***

© Alexandru Dan Mitache

6 Responses to Concluzii la cald: Neglijenţele lui Băsescu

 1. waszlaw spune:

  aha, si dupa ce pierde Basescu si iti dai seama ca majoritatea nu da doi bani pe recomandarile tale, ce mai zici?

 2. amanda13 spune:

  Alexandre, chiar si asa Geoana s-a facut de ras incredibil.

  si eu as fi vrut mai multa energie la faza cu Vantu, la chestiile de politica externa si la chestiile pe care Geoana le repeta obsesiv dupa Basescu.

 3. Riddick spune:

  Corect, dar era Turcescu, care băga imediat, în pauzele retorice ale lui Traian Băsescu: „Vă rog, domnule Geoană!”, ba uneori îl tăia de tot, că se oprea din vorbit… 😦

  • ALEXANDRU MITACHE spune:

   In ciuda surprinzatoarelor aprecieri pozitive ale colegilor sai, Turcescu a fpst lamentabil.
   O singura dovada, din multe altele: imediat inainte de pauza, dupa ce Geoana a perorat o intrebare, Turcescu a intrerupt confruntarea luandu-i lui Basescu dreptul de a raspunde.
   Revedeti scena.
   Mai sunt, desigur, nenumaratele permisiuni, acordate de Turcescu „decat” lui Geoana, de a-l intrerupe permanent pe Basescu.

   • monica spune:

    Ce sa-i faci lui Turcescu?
    E si el om,de carton,platit poate, nu de mogul ci de propria constinta,cam provinciala .De altfel,el chiar crede ca a fost moderator,deontologia pierzandu-i-se ,prin labirintul coridoarelor din parlament.LA-MEN-TA-BI-LA prestatia lui,laMENtABILa!
    Ce le-a facut Vantu astora,ma infioara!tocmai lor,campion-revolutionarilor bunului simt.Eu,ma minunez de ieri incontinuu.Vantu asta ,chiar crede in Dumnezeu.Cand a vazut el, ca a jurat prostonacu pe Biblie,l-a lasat in kuru gol in secunda doi.N-are timp omu de pierdut!

 4. monica spune:

  Erata:scuze pt.”constiinta”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: