Costin Ilie, „Geoană sare la bătaie cu chelnerul”


________________________________________________________

Geoană sare la bătaie cu chelnerul

Costin Ilie

07 decembrie 2009 la 19:33

________________________________________________________

«Dimineaţă, când am văzut rezultatele comunicate de BEC, m-a încercat un sentiment de milă faţă de Mircea Geoană, l-am găsit pe fostul candidat al PSD mai singur decât universul, vorba unui cântec. De-aia nici nu am gustat toate glumele făcute pe seama lui de-a lungul zilei. Puţin îmi pasă  că a pierdut nişte alegeri, un partid sau cariera politică. Dincolo de orice, omul ăsta şi-a pierdut, cel puţin pentru o vreme, mândria de sine, sentimentul acela pe care oricare dintre noi îl posedă, vizibil sau ascuns prin măruntaiele firii.

Nu poate fi deloc simplu să te adormi crezându-te preşedinte,  iar dimineaţă să te trezeşti nu, nu prostănac, cum umbla bancul azi, ci nimeni. Imaginează-ţi că în ziua de salariu mergi la un restaurant cu femeia de care eşti îndrăgostit, comandaţi tot ce vă pofteşte inima, iar la sfârşit, când vine nota, constaţi că nu ai chior pe card, deşi erai sigur că ai auzit-o pe contabilă spunând că „s-au băgat banii”. Evident, în penibilul momentului, îţi vine să îţi dai pumni în cap că nu ai verificat înainte, mai speri că e o eroare a POS-ului, suni prietenii cu inima îndoită – pentru că ştii că nici ei n-au, ba, unii chiar se vor bucura de ce ai păţit -, disperi, ajungi la teribilul moment în care ai vrea să ai inelul Arabellei. Nimic. În cel mai bun caz, va plăti ea, chiar dacă ştii că nu vei mai avea curajul să o vezi vreodată, nu din postura de pretendent, oricum.

Din păcate pentru el, fata cu care a ieşit la masă Mircea Geoană nu are nici ea bani să plătească, l-a ales doar pentru că părea o aventură convenabilă.

Mila am simţit-o de dimineaţă, azi, toată ziua, am aşteptat momentul în care Geoană va veni să-şi înghită amarul în public. S-a înfiinţat în seara aceasta. Pe dos. Geoană contestă nota. E gata să se bată cu chelnerul, speră că, dacă va face destul scandal, încă va putea pleca de acolo cu fata de mână. Sau, măcar atât, să o zăpăcească suficient încât să nu-i rămână în amintire drept un neica nimeni. Încă un rol care nu-l prinde. E jalnic, e alt Geoană decât cel în care a pozat în ultima lună. E gata.»


*           *

*


N.M. – Este, de departe, cel mai bun articol al zilei. Mi-aş fi dorit enorm să-mi fi venit mie ideea acestei „metafore”…

Felicitări Costin Ilie!

9 Responses to Costin Ilie, „Geoană sare la bătaie cu chelnerul”

 1. bella spune:

  auzi? ia nu-l mai felicita !! asta l-a votat si ce campanie ii facea!! asa ca are motive sa-i fie mila. mie nu imi e deloc mila de prostanac!! dar cel mai tare ma bucur de madam mihaeluta ca a luat-o in barba!

 2. Gino spune:

  Metaforele astea sunt doar licariri din abureala din capul lui C.I. Treceti un pic pe la Dan Badea sa vedeti momente si schite din ziua alegerilor cu C.I. De fapt am vazut la dvs. o lejera toleranta si incercarea de a canaliza opinii favorabile catre Voxpublica sau scriitori de la Catavencu si Cotidianul, dar pozitia lor este cu „ambigu”-ul in doua luntri. A dvs. …?

  • ALEXANDRU MITACHE spune:

   @ Bella
   @ Gino

   Cine ma cunoaste, de pe acest blog si de pe forumul „Realitatea” cred ca stie ca nu am fost niciodata cu nimic „in doua luntri”…

   In cazul de fata nu atitudinea politica m-a interesat, ci excelenta comparatie, care reflecta perfect atitudinea lui Geoana. De altfel, am avut cateva comentarii destul de acide la unele articole ale lui Costin Ilie.

   In ceea ce priveste VoxPublica, am recunoscut deschis, chiar intr-un articol pe blog, ca apreciez acest sistem de jurnalism. Unele dintre articole corespund opiniilor mele, altele nu. Unele sunt extrem de bine scrise, chiar daca pozitia exprimata este contestabila. Parerea e parere, iar stilul e stil.

   Sper ca nu v-am dezamagit prea tare.

 3. Gino spune:

  Un fel de flori de mucegai, inteleg?

 4. Gino spune:

  Vedeti domnule Mitache cum hienele isi regleaza tirul? Ce ziceti de metaforicul Buscu cu „Asasinii lui Geoana”? Chiar pe Voxpublica! Nu merita si el un exercitiu de admiratie?

 5. theo spune:

  e bine sä te trezesti, chiar mai tarziu.

  sä speräm cä este cazul d-lui.CI

 6. radu spune:

  Este intra adevar Nicolas Don un pseudonim al lui NAUMESCOU RADU!
  DON PRODUCTIONS & NEWS SRL
  Nu i place originea mozaica a tatalui ci mai mult cea fanariota a mamei. Nu stiu de ce! Chiar se jigneste daca l strigi altfel.
  Si eu l am cunoscut bine in adolescenta!

  PENTRU CONFORMITATE:
  Detalii de identificare DON PRODUCTIONS & NEWS SRL.
  Nume firma DON PRODUCTIONS & NEWS SRL
  Cod Unic de Inregistrare
  Nr. Inmatriculare J40/2539/2006
  Observatii

  Denumiri anterioare ale firmei.
  QUARTIER LATIN SRL

  Descriere DON PRODUCTIONS & NEWS SRL – firma, produse, servicii

  Sediu DON PRODUCTIONS & NEWS SRL – informatii de contact.
  Principal Judet BUCURESTI
  Localitate/Sector SECTORUL 1
  Adresa STR. MALTOPOL 28 Ap. CAM. 1 Cod 011048
  Telefon 021-312.88.59
  0311-032.169
  Fax 021-311.88.59
  Mobil –
  Email –
  Persoane de Contact Administratori:
  NAUMESCOU RADU NICOLAS DUMITRU
  Asociati:
  NAUMESCOU RADU NICOLAS DUMITRU

  Adresa web –

  Domenii de activitate principale
  Cod CAEN 5911
  Obiect Activitate Activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune
  Obiect Activitate

  • ALEXANDRU MITACHE spune:

   @ radu

   Wow!!!

   Sunteti de la SRI sau de la Direction Générale de la Sécurité Extérieure (DGSE)? :))
   Multumesc! E o confirmare a ceea ce deja banuiam.

   N-o sa insist.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: