Dovada că Ponta îi fraierește pe români


După „consultările” de ieri de la Palatul Cotroceni…

«Victor Ponta a spus că USL i-a propus preşedintelui adoptarea unui act normativ într-o majoritate calificată prin care puterea şi opoziţia să se angajeze că vor implementa şi respecta propunerile valabile acum la nivel european.»

Sursa: Mediafax

Este vorba despre documentul prin care România să garanteze implementarea obligației de a-și asuma un deficit structural de maximum 0,5%, în conformitate cu Acordul de Guvernanță Fiscală.

Se știe că Președintele și PDL au insistat pentru introducerea în Constituție a acestei prevederi, motivul invocat fiind, în primul rând, concluzia summit-ului Consiliului Europei de la Bruxelles din 7 decembrie a.c., dar și unul de natură constituțională (art. 148).

Liderul US„L” a explicat poziția uniunii socialiste, prezentate la Cotroceni, în emisiunea „Sub semnul întrebării”, de aseară, moderată de Robert Turcescu, la B1TV.

«Într-o perioadă de criză, în care oamenii sunt destul de nervoși, dacă sunt chemați să vină la vot pentru deficitul bugetar, însemnând că nu o să mai fie bani pentru Sănătate , Educație, nu o să vină nimeni

Un caraghioslâc politic suprem și o ipocrizie fără margini se degajă din declarația lui Ponta făcută în fața lui Băsescu și recunoscută aseară – anume că un referendum pentru validarea modificării Constituției prin introducerea deficitului structural de 0,5% ar fi riscant -, declarație din care rezultă, fără echivoc, că Ponta și Antonescu, propunând o lege specială în acest scop, recunosc că pun la cale o șmecherie prin care să eludeze opinia poporului, pe care-l consideră prea prost sau prea nesimțit pentru a risca să-l consulte.

Ceea ce, în clar, nu vor recunoaște niciodată.

Pentru US„L”, „poporul” este o masă de manevră aservită, ignorantă și disprețuită, a cărei menire exclusivă este să-i aducă pe ei la putere.

După aceea, de vină pentru toate, inclusiv pentru adevărata sărăcire a românilor, va fi numai și numai… deficitul structural.

***

© Alexandru Dan Mitache • 2011

4 Responses to Dovada că Ponta îi fraierește pe români

 1. radu spune:

  Ba, dar mare prost esti! asta ai inteles tu, portocaliule?

 2. ALEXANDRU MITACHE spune:

  Exact cum spuneam: „Ceea ce, în clar, nu vor recunoaște niciodată.”
  Dar cum să recunoască fraieritul că este fraierit? Ce, e fraier? :)))

 3. blue solar spune:

  Ei asta-i ! Toti ii fraieresc pe romani. Cu toate astea PD”L” trebuie sa plece. Asa e corect , asa e democratic. De ce ? E simplu. Nici macar Iliescu si Nastase nu au incercat sa-si conserve puterea politica prin amanarea si comasarea alegerilor. Este de departe cel mai tare atac la democratie de dupa 89 . Totodata este si un precedent foarte periculos. De acum inainte orice Dan Diaconescu sau Vadim , o sa poata , daca sunt sustinuti de o majoritate de conjunctura , sa amane alegerile chiar si cu ani de zile. Cine seamana vant o sa culeaga furtuna.

 4. bella spune:

  la muti ani si un an mai bun pt.toata lumea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: