De ce este Crin Antonescu un prost…


*

Crin Antonescu

este un prost pentru că:

*
*
*

1. Este un SUPER CONSECVENT, aşa cum admirativ l-au catalogat toţi apropiaţii, inclusiv fanul şi votantul său declarat CTP.
Un cunoscut adagiu care aparţine, culmea, lui Vintilă Brătinau, spune, însă, pe bună dreptate, că NUMAI BOU-I CONSECVENT!

Înţelegem, implicit, de ce şi CTP este pe aceeaşi lungime de undă cu consecvenţa dusă la absurd.


2. Pretinde şi susţine că Traian Băsescu nu ar fi un politician de dreapta, ci unul populist.
Definiţia comună a populismului indică „o atitudine favorabilă satisfacerii dorin
țelor poporului, chiar în detrimentul intereselor reale ale acestuia.” (DEX)

Ori, numai un prost poate spune aşa ceva despre un politician care îşi asumă cele mai dure şi mai nepopulare măsuri anticriză şi de reformare a statului chiar în timpul propriei campanii electorale. Băsescu face, deci, exact inversul a ceea ce ar face un populist. Dar, în schimb, Antonescu nu vede că partenerul său politic, Geoană, este întruchiparea populismului şi a demogogiei.

3. Nu explică niciodată şi nimănui mecanismul politic sau juridic prin care ar putea controla sau garanta, în vreun fel, aplicarea „condiţiilor” pe care se laudă, toată ziua bună ziua, că le-ar pune PSD-ului şi lui Geoană, indiferent de promisiunile acestora. Cine şi cum îi garantează naivului Antonescu că Geoană va avea voie de la greii partidului – şi de la soacră-sa, cea nedată afară din casa RAPPS-ului – să-l desemneze pe Iohannis premier?

Este clar, pentru orice alt prost mai mic, că, odată ajuns la Cotroceni, PSD-ul îşi va pune un premier propriu (neputând să rişte vreo năzbâtie morală a unui neamţ),  iar PNL-ului i se va arata, cu ridicări din umeri, curul. Iar Geoană, diplomat, îi va replica pururi nedumeritului şi absentului Crin: „Promettre c’est noble, tenir c’est bourgeois…”

PNL-ului îi va mai rămâne doar fie să moară repede, demn şi consecvent, în opozitie, cu revoluţie în teritoriu, fie să accepte, umil şi jalnic,  o sinecură guvernamentală măruntă, uitându-l pe Iohannis în debaraua politicii, făcând ciocul mic şi… aplecându-se benevol după săpun.

Mai ştie cineva altă variantă mai avantajoasă pentru PSD?

4. Nu înţelege un alt fapt simplu şi evident: deşi a clamat şi a urlat pe toate drumurile şi la toate televiziunile, în întreaga ţară şi de-a lungul întregii lui campanii electorale, solo, în cor sau în canon cu tot felul de tipi moralmente bizari, ca Mircea Toma sau Cristian Pârvulescu, că referendumul lui Băsescu este anticonstituţional, ilegal, imoral, nul, zero, rău, fentos, inutil, dictatorial, abuziv, etc… 94%(!) dintre cei care s-au prezentat la vot NU l-au luat în seamă pe Antonescu, NU i-au luat în serios isteriile, NU au boicotat referendumul (ca Iliescu), ba chiar 78% (pentru unicameral), respectiv 89% (pentru concedierea a 171 de parlamentari) AU FOST DE ACORD CU BĂSESCU, NU cu Antonescu, al cărui sfat l-au IG-NO-RAT!

5. Este incapabil să citească şi să înţeleagă rezultatele statistice privind propriul său electorat, pe de o parte, şi cele ale lui Traian Băsescu şi Mircea Geoană, pe de altă parte. Antonescu nu pricepe că electoratul liberal este foarte apropiat, structural, de cel care îl susţine pe Băsescu şi nu are nimic de-a face cu segmentele sociale majoritar marginale: cele cu studii primare, cu vârsta de peste 50 de ani, sau din zone geografice defavorizate, aşa cum sunt cele care l-au votat pe Geoană.

A-i pune pe tinerii intelectuali dinamici şi cu vederi liberale din mediul urban să voteze ca nişte pesedişti pensionari şi semi analfabeţi mi se pare o gravă insultă la adresa primilor.


Întrebarea realmente importantă este, însă, câţi dintre cei care l-au votat pe Crin Antonescu sunt mai proşti, la fel de proşti, mai puţin proşti sau chiar muuuult mai inteligenţi decât Antonescu?

Răspunsul pe care îl dau eu acestei întrebări este încurajator pentru România atât prin prisma rezultatului referendumului, cât şi prin prisma ponderii mari a electoratului liberal urban, cu studii medii şi superioare.


_____________________________________________
P.S. – Aud că numiţii Mircea Toma şi Cristian Pârvulescu – altfel vajnici actvişti ai democraţiei originale – se încăpăţânează să conteste, nu ştiu unde, referendumul. Sunt şi ei, iată, nişte SUPER CONSECVENŢI! Adică tot nişte… (vezi mai sus)

Este, evident, o acţiune la fel de prostească şi de inutilă, dar şi fudulă şi ticăloasă. Dupa chipul şi asemănarea lui Antonescu.

Poporul român s-a exprimat, iar exprimarea sa este consemnată în Monitorul Oficial al României. Definitiv!

Mircea Toma, Cristian Pârvulescu şi cei care îi susţin constituie opoziţia la poporul român.

P.P.S. – Sunt în măsură să vă informez că – pentru a întări regula printr-o excepţie – există în România şi BOI INCONSECVENŢI.

Unul dintre inconsecvenţii de acest tip este o cunoscută arătare televizoristică de sex masculin care l-a adus în emisiunea sa pe Corneliu Vadim Tudor, în ciuda faptului că postul de televizune care îl utilizează impusese urmatoarea regulă: „Fără sincroane, fără invitaţii în emisiune, fără transmisii live. Printre alţii, pe listă se regasesc Gigi Becali, Corneliu Vadim Tudor, Aurelian Pavelescu, Marius Marinescu sau Lavinia Şandru” (conform Catalin Tolontan pe blogul sau, citând o parte din mailul trimis de Sergiu Toader).

Ba mai mult, când Vadim Tudor a făcut „un spirit de glumă” de-o mitocănie cumplită spunând că Melania Medeleanu prezintă ştirile cu picioarele în sus (sic!), „moderatorul” s-a hlizit ca un adolescent cu apucături solitare, fără a-l pune la punct pe nervosul său invitat.



_____________________________________________________________

ACEST TEXT ESTE UN PAMFLET

ŞI EL TREBUIE CITIT, INTERPRETAT ŞI CONSIDERAT CA ATARE

_____________________________________________________________

***

© Alexandru Dan Mitache

13 Responses to De ce este Crin Antonescu un prost…

  1. amanda13 spune:

    Eu abia astept sa-i vad pe Marius Oprea, Constantinescu, Petre, Doina Cornea cum ies din cabina aratandu-ne cu zambet larg stampila aplicata pe favoritul lui Iliescu si tipand „victorie”! Si l-am auzit si eu pe wctudor cum racnea ca dementul niste ineptii cumplite in vreme ce ratatul de Dumitrescu se hlizea ca imbecilul! Cat despre Antonescu daca presedintele i se pare populist ce termen ar trebui inventat pentru Geoana? In fine… te intrebi cati penelei vor vota cu Jeana eu iti spun ca multi fiindca in general toti cei care au marsat la sarmul golanesc al tuberozei sunt cam spalati pe creier.

  2. amanda13 spune:

    uite-te si tu pe Roxania sa vezi leberalii la posturi! 😦

    • ALEXANDRU MITACHE spune:

      O citez pe Roxana Iordache:

      «CRIN ANTONESCU ESTE PREŞEDINTELE MORAL AL ROMÂNIEI EUROPENE. DAR ILESCU L-A REALES PE BĂSESCU, VIA FSN. SINGURA ŞANSĂ PENTRU GEOANĂ ESTE CRIN ANTONESCU PRIM-MINISTRU AL UNUI GUVERN PNL-UDMR-PSD. CU BĂSESCU ŞI PD-L, NICI O ÎNŢELEGERE. NO, SIR! NEVERMORE»

      Ca sa vedeti pana unde poate merge fanatismul si absurdul delirant.

      Intre Iordache si Vadim, nicio diferenta!

  3. Liviu Iordache spune:

    In fine, am ajuns la absurdul total: reprezentantii societatii civile contesta, cer anularea exprimarii depline a societatii civile care este referendumul! Peste asta nu se mai poate, desi avem multe exemple de absurd.

  4. monica spune:

    Ma intalnesc cu oameni cunoscuti pe care-i intreb cu cine voteaza si de ce.Unii imi raspund: Geoana.De ce? E sustinut de Crin .Si ce daca? Pai nu-l mai suport pe Basescu .De ce? Face scandal,nu e multumit de nimic,e schimbator.Si Crin cum este? Linistit? Da.E consecvent,ce zice aia face.Pai ce-ai votat la referendum?DA,DA.De ce?Ca sa scapam de prea multii din parlament care stau si nu produc nimic.Si Crin ce-o sa produca,in afara vorbelor?ce-a produs pana acum? Stii ca partidul lui a introdus deja o lege-n parlament pt bicameralism?Pauza!
    Daca ne-ar durea prostia si „sozul”de care ai vb. tu ,am auzi numai urlete pe stada.

  5. altruistul spune:

    Prin ajutorul dat lui Geoanå så ajungå presedintele Romåniei acest „COPIL CRETIN CU NUME DE CRIN” a fåcut cea mai gravå gresealå politicå din ultimii 20 de ani. 1.Duce tzara de unde am plecat. 2. Cretinul isi bate singur cuie in cap ajutånd pe Geoanå sa ajungå presedintele Romåniei pentru posibil 10 ani ! 3.Dacå s-ar fi aliat cu Båsescu care este la ultimul mandat..cu sigurantzå peste 5 ani ar fi ajuns presedintele Romåniei 4.Partiduletzul lui se va distruge in aceastå perioadå de timp. 5.Este sigur acest Crintembel cå Hrebe…cu tot alaiul lui de flåmånzi isi va tine cuvåntul dat ? 6.Dar oamenii lui din teritoriu il acceptå fårå nicio rezervå,nu au nimic de spus,vor astepta 5 sau 10 ani se intre pe marea scenå?7.Pactul lui Crin cu ungurii…care stim cu totzii cå nu vor binele Romåniei…cåtå vreme o så reziste?… acestia neprimind mai nimic din aceastå tårguialå.8.Vai de capul vostru liberalilor ! 6.Så vå fie tzåråna usoarå !

  6. ptr ora de foc spune:

    … ca tot pomeneati de raiting : cititi comentariile astea sau postam degeaba ? va autoridicati in slavi dar nu pomeniti nimic de calitate si cum este ea apreciata de „consumatori”. se mai intra pe aici si din curiozitate pentru a se vedea cit de jos va puteti afunda in propria mizerie.

    • ALEXANDRU MITACHE spune:

      @ ptr ora de foc

      Eu personal va citesc toate comentariile.
      Adrian Ursu si Oana Stancu nu cred s-o faca. Aici, pe blogul meu, precis nu intra.
      Incercati pe forumul Realitatea Tv, sectiunea „In dialog cu jurnaistii RTV”. Desi nici acolo nu va vor raspunde, desi cineva citeste ce se posteaza.

  7. Vadriana spune:

    mai putini parlamentari,mai usor de controlat!!!

  8. dorin spune:

    Eu personal vad un scenariu infiorator.Fara sa ma consider influentat de Traian Basescu,am siguranta,ca atat PSD-ul cat si PNL-ul sunt partidele marionete in mainile marilor mafioti ale economiei romanesti: Patriciu,Vantu,Voiculescu (nu neaparat in ordinea asta).Exista o ierarhie a marionetelor:partide-varfuri de partide-papagali ai partidelor-mass-media-papagali din mass-media-IT-isti cumparati cu bani grei.
    1.PSD-partidul nr.unu marioneta cu urmatoarele marionete interioare: Iliescu.Nastase,Hrebenciuc s.a.,cu urmatorii papagali:Geoana,Vanghelie, Deac,Ponta si multi altii
    2.PNL-partidul nr.doi marioneta cu urmatoarele marionete:Tariceanu, Vosganian,Fenechiu s.a.,cu urmatorii papagali:Antonescu,Orban si foarte multi altii
    3.Antena3-post tv nr.1 marioneta care contine doar papagali: Gadea, Firea,Ciutacu,Tanase,Badea si multi altii
    4.Realitatea-post tv nr,doi marioneta cu urmatorii papagali:Dumitrescu, Dragotecu,Cretulescu si multi altii
    5.Presa scrisa-in proportie de 90%
    6.Intelectualitate de varf marioneta: Dinescu,Tanase,Diaconu, Teodorescu si multi altii din pacate.Si spun asta ca daca la noi in tara s-a ajuns ca si astfel de oameni sa ajunga marionete a mafiotilor, situatia a devenit foarte grava.Intoxicarea cu faptul ca Basescu instaureaza dictatura, vrea sa mascheze de fapt dictatura de tip mafiota pe care o urmaresc cei de mai sus incercand astfel sa instaureze o dictatura mafiota economica ce va duce la transformarea tarii noastre intr-o tara de tipul celor din america latina.Si atunci va fi vai de noi si de tara noastra.Pe basescu inca il putem impusca daca ar vrea sa instaureze dictatura si el stie asta,dar pe ceilalti nu-i vom mai putea rasturna nici macar cu mari varsari de sange.Oamenii ar trebui sa se gandeasca la asta.Asta este momentul cheie in care ar putea sa rastoarne aceste incercari prin a nu-l alege pe Geoana.Altfel va fi o nenorocire iremediabila.Daca castiga Geoana,chit ca am 53 de ani,plec definitiv din tara asta si nu ma mai uit inapoi.Doamne fereste.Cascati ochii si ciuliti urechile oameni buni.

    • tiberiu spune:

      Ok , hai sa luam si mafotii luio Basescu atunci. Sau nu exista? Fratele, Videanu, Cocos, Asfaltatorii. Energy Holding, etc.

      • dorin spune:

        vezi tiberiu,singura modalitate de a raspunde la atacul marilor mafioti,este ca sa vedem si mafiotii lui basescu.eu nu am nimica impotriva sa-i analizam;dar s-o facem atunci comparativ cu ceilalti.care din cei pe care i-ai enumerat mai sus,au intr-o singura mana puterea financiara cel putin dubioasa a lui voiculescu,patriciu,vantu?care dintre ei are precum patriciu voiculescu si vantu dosare penale peste dosare penale?care dintre ei se compara cu voiculescu,vantu si patriciu care daca ar fi existat o lege democratica a veniturilor ilicite cum exista si in cea mai mare democratie din lume,ar mai fi vazut lumina zilei?
        pai chiar nu e batator la ochi ca nu poti compara marmora si bordurile lui videanu (pe care le-a folosit in continuare si oprescu cu toate ca in campanie urla cu gura pana la urechi impotriva lor),cu puterea de cumparare a 40% din titeiul si prelucrarea lui,pe care,mai departe,ca un tradator criminal,patriciu le-a si instrainat in contextul in care prietenul lui nr.1-ILIESCU,scotea in anii 90 sindicatele in strada cu lozinca nu ne vindem tara.
        pot sa scriu o carte cu toate exemplele astea si nu trebuiesc dovedite,ele sunt la vedere;de asta spuneam ca ne-au furat cu legea in mana.
        eu nu-mi impun punctul de vedere,dar am toate argumentele de pe pamantul asta sa-l sustin
        analizati-le bine inainte de hotararea pe care o luati pentru ca eu va spun:DEGEABA II SUSTINETI,DUPA CE PUN MANA PE PUTERE SI VOI SI NOI CEI CARE ACUMA NE OPUNEM,VOM FI EGALII SAMAVOLNICIILOR LA CARE VOM FI SUPUSI

Lasă un comentariu